Antonio Ahel
Podelili utiske: Ekipa filma

Beogradska premijera filma “Ala je lep ovaj svet” Filipa Čolovića zakazana je za 22. septembar u MTS dvorani, a novinari su imali priliku da ovu savremenu i duhovitu filmsku priču koja oslikava naše društvo kroz prizmu različitih životnih situacija u kojima se nalaze likovi pogledaju pre nego što počne da se prikazuje u bioskopima. Svoje utiske sa snimanja i projekcije podelili su glavni akteri filma.

– Siguran sam da niko nakon odgledanog filma iz bioskopa neće izaći nezadovoljan. Upoznao sam mnogo duhovitih ljudi, ali malo duhovitih ljudi zna duhovito da piše kao Andrej Šepetkovski. Najlepše je kad reditelj stvori svoj svet, a to se s ovim filmom dogodilo. Mi smo svi zajedno napravili naš poseban, izmaštan svet, dosta pomeren. Nismo po svaku cenu jurili humor, naravno ima duhovitosti, jer Šepetkovski ume zaista divne dijaloge da napiše – istakao je Čolović.

Glavnu žensku ulogu tumači sve popularnija Anđelka Prpić, koja igra voditeljku Unu.

– Moja junakinja svakako postoji na našem televizijskom nebu. Učinili smo da ona bude simpatična publici, a dobro je što se njoj dešava prava metamorfoza. Uspeva da nađe divnog čoveka za sebe, i postiže da sve bude kako treba. Una je takav karakter da svi požele da navijaju za nju – kaže Anđelka.

Ona je otkrila i da je davala sugestije za scenario kolegi Andriji Kuzmanoviću i da su lik zajedno gradili i nadgradili.

– Osnovna suština našeg filma jeste da vera i umetnost pobeđuju i čine nas boljim ljudima. Andrija Kuzmanović je izvanredan partner, sve vreme me je vodio kroz film na čemu sam mu beskrajno zahvalna. Neverovatna mi je činjenica da mu je ovo prva glavna uloga na filmu jer ga često gledamo u toliko projekata. Morala je mnogo ranije da mu se desi vodeća uloga u filmu.

Andrija Kuzmanović igra glavnu ulogu, reditelja Batu.

– Danas sam prvi put gledao film sa novinarima, nisam imao prilike ranije. Izašao sam nasmejan i dopalo mi se što smo stvorili neki svoj stil gde sve može, a ništa ne mora. I da smo stavili vanzemaljce u film, i oni bi komotno mogli da prođu. Porodica, ljubav, prijateljstvo, to su glavne teme i metamorfoza koja nam se u filmu dešava, a sve navedeno je ranije bilo normalno da imamo u životu, a nažalost danas je skroz aut, kao da je prevaziđeno – rekao je Andrija Kuzmanović.

Kada te je neko poslednji put voleo?

Novi film je bajkovita ali i surova priča o ljubavi koja preobražava i o mogućnosti promene svakog čoveka nabolje ili nagore. Glavne junake čine anđeo Ljubiša, koji pokušava da spoji nespojivo: neafirmisanog reditelja Batu i popularnu i harizmatičnu TV voditeljku Unu, a dodatno se u sve to meša i policijski inspektor Trišić.

Film “Ala je lep ovaj svet” krasi izuzetna vizuelna prepoznatljivost, nepretenciozna komika, a opet topla priča koja će nas podsetiti na osećaj kada nas je neko poslednji put voleo.