Lična arhiva
Novo prijateljstvo: Članovi Tef farera sa kolegama iz Velike Kladuše

Naši zemljaci koji su članovi dva moto-kluba u Švajcarskoj, Tef farer iz mesta Au i Orlovi iz St. Galena isplanirali su da deo odmora provedu vozeći ture po Srbiji, Republici Srpskoj i BiH.

Motoristi iz Aua na čelu sa predsednikom i poznatim humanitarcem Mikijem Stojnićem, koji je rodom iz Gradiške u Republici Srpskoj, krenuli su da provedu sedam dana na moto-skupovima.

– Nažalost, nismo svi iz kluba vozili zajedno već smo se podelili po grupama. Jedni su otišli u Španiju na Moto gran-pri, drugi su prvo išli za Srbiju, a treća grupa preko planina i brda za Gradišku gde smo sastali. Dan kasnije bili smo u Prnjavoru gde je poznati klub MK Prnjavor 07 organizovao Motorijadu. Naše druženje je počelo predajom poklona novom predsedniku MK Prnjavor 07, Aranđelu Dobrici. Na moto-skupu u Prnjavoru bilo je mnogo klubova iz Srbije, Hrvatske, Švajcarske, Nemačke, Austrije, BiH i drugih zemalja i lepo je videti veliko poštovanje među bajkerima svih nacija i vera – kaže Miki Stojnić.

Dragan Purić na defileu u Prnjavoru

Dodaje da je lično prezadovoljan jer se sreo sa poznanicima i drugarima koje nije video nekoliko godina.

– Upoznao sam i nove bajkere među njima i članove Moto-kluba El Fuego iz Velike Kladuše koji su nas pozvali na njihovu motorijadu, koja sledi uskoro. Inače, vozeći do Gradiške smo imali uglavnom toplo vreme, ali u momentima i ogromno nevreme sa vetrom i kišom. Bilo je svega, ali najviše prelepih doživljaja. Sa mnom su bili i dobri prijatelji i kolege Vlastimir, Žiga, Kaso, Goran i Tanja Simić i Dragan i Sanja Perić.

Na Motorijadi u Prnjavoru su bili i Orlovi iz St. Galena . Uz predsednika Dragana Purića stigli su Milorad i Dragan Cvetković, Dalibor Pavićić, Miroslav Podgorac, Srđan Petković, Ostoja Kovačević, Mile Paunović i Ivica Čurilović.

Miki Stojnić i Aranđel Dobrica

– Družili smo se baš lepo sa prijateljima iz drugih klubova uživali u muzici grupa Teška industrija i Generacija 5. Posle smo krenuli na Ravnu goru u selo Koštunići. Posetili smo Kragujevac gde nas je zaustavilo nevreme sa jakom kišom. Posle pljuska nastavili smo vožnju za Negotin i Zaječar. Obišli smo mnoga sela i turističke znamenitosti istočne Srbije, Rajačke pivnice, Đerdapsku klisuru, Golubačku tvrđavu, manastir Tumane. U Petrovcu na Mlavi smo punili baterije za dalji put prema Kuli gde idemo na Motorijadu – detaljno opisuje Dragan Purić, predsednik Moto-kluba Orlovi iz St. Galena.

Orlovi svoju desetodnevnu turneju završavaju u Sloveniji odakle se vraćaju za Švajcarsku.

Odmor: Orlovi u Đerdapskoj klisuri

Ostali bez goriva

– Na Ravnoj gori nas je zadesio peh, ostali smo bez benzina. Tražili smo od ekipe Radoša Bajića, koja je tamo snimala film, ali nisu imali da nam pozajme. Ipak smo našli kod jednog domaćina nekoliko litara dovoljno da stignemo na odredište – priča Dragan Purić.