facebook.com
Ljubimac navijača: Milera navijači zovu - Rajko Milić

Još samo jedan stepenik ostao je pred Belim orlovima do ostvarenja zacrtanog cilja – plasmana u veliko finale Druge Premijer lige Novog Južnog Velsa.

Ove subote od 16 časova na stadionu Lili Houms (Lildž Homes) u naselju Seven Hils, fudbaleri iz Boniriga odmeriće snage sa Hils Junajtedom, ekipom koja je tokom većeg dela prvenstva držala lidersku poziciju, ali je posustala u finišu sezone.

Za polufinalni meč trener Vejn O’Saliven ima na raspolaganju sve igrače, koji su prošle nedelje dodatno podigli nivo samopouzdanja pobedom u produžecima protiv Tigrova sa severa Sidneja (4:2). Na toj utakmici ponovo je blistao kapiten Rej Miler, čiji je gol u 89. minutu vratio Orlove u igru.

Beskompromisni borac i veliki znalac, koji je među navijačima poznat i pod originalnim nadimkom Rajko Milić, i danas će biti udarna igla srpskog kluba u borbi za veliko finale.

– Uvek je stresno kad se juri rezultat do samog kraja meča, pogotovo u tako važnoj utakmici u kojoj nema prava na grešku. Međutim, imali smo veru u sebe i znali smo da možemo da preokrenemo – kaže Miler. – Naravno da sam srećan zbog izjednačujućeg gola koji nam je obezbedio produžetke. Nekoliko puta sam ulazio u šanse tokom utakmice i predosetio sam da ću zatresti mrežu ako nastavim da se dobro krećem i ulazim u pozicije za šut.

Naredna prepreka na putu do pehara je Hils Junajted, s kojim Orlovi imaju izjednačen skor ove sezone – poraz u gostima 4:2 na početku šampionata i pobeda u Bonirigu od 3:0. O današnjem rivalu kapiten govori s poštovanjem.

– Hils Junajted ima dobar tim, s kvalitetnim igračima u svim linijama. Naročito su opasni njihovi brzi napadači, a oslonac ekipe predstavlja grupa iskusnih fudbalera u odbrani. Moramo biti na najvišem nivou da bismo ih savladali i ja sam uveren da smo spremni za to – istakao je Miler.

U drugom polufinalu, takođe u subotu, ali od 19 sati, sastaju se premijeri lige Nort Šors Marinersi i komšije Orlova – Mauntiz Vonderersi.

Kao strune

Uprkos iscrpljujućih 120 minuta protiv Tigrova, ekipa Belih orlova je zategnuta kao struna pred meč na Lili Houmsu.

– Bilo je umora i bolnih mišića tokom prvih nekoliko dana posle nedeljne utakmice, ali sada su svi „podesili glave“, razmišljamo pozitivno i svesni smo da su nam potrebne još dve sjajne partije da bismo ostvarili konačni cilj i osvojili trofej – veruje u tim kapiten Rej Miler.