AtaImages
Aca Lukas

Pevač Aca Lukas nastupiće za Novu godinu u Beogradu, u jednom prestižnom hotelu, a na druženje sa novinarima došao je pod utiskom utakmice naše fudbalske reprezentacije sa Kamerunom.

– Gledao sam utakmicu. Još se nisam smirio. Igrali smo većim delom odlično. Posle dođe taj peh, i to je to. Igramo strašno, šta se tu desilo da tako padnemo psihološki, ja ne znam.

Najbolja akcija na Svetskom prvenstvu za treći gol definitivno, to nijedna reprezentacija nije pokazala. Peh. Mislim da je presudna povreda Pavlovića, on je najbolji igrač na terenu bio – rekao je Lukas.

Najavljujući novogodišnji nastup Lukas ističe da voli da peva na svojim koncertima, ali da ipak više voli kafansku atmosferu.

– Znate kako radimo, ko god došao provešće se super! Naravno, ja volim da pevam i sviram na događajima kao što je Nova godina, duže ćemo svirati, naravno. A repertoar će biti od Nirvane do Silvane, što se kaže. Volim takve svirke da radim, kad su stolovi. Dragi su mi ti koncerti u Areni, ali ovo je nešto u čemu smo najbolji. Volim kafansku atmosferu.

U medijima se često piše da pevači uzimaju velike honorare za doček Nove godine, i da za to veče dobiju tri-četiri puta više novca nego obično.

– Nije to tako. Tad su honorari veći 30 do 40 puta mojim kolegama. Meni tri-četiri puta. Ne znam koliko uzimaju drugi. Ja ne uzimam koliko zaradim, ne uzimam nikom ništa. Pevači koji i najmanje zarađuju imaju više nego obični ljudi. Oni ne treba da traže pomoć, već da pomažu drugima. Uvek rado pomognem ljudima kojima je pomoć neophodna. Bilo bi degutantno da mi pevači kukamo da nemamo para.

Pevač se osvrnuo i na koncert koji već tradicionalno organizuje 3. novembra, na svoj rođendan u beogradskoj Areni. Na konstataciju novinara da ga to veče nisu podržale kolege, Lukas je istakao da ne pravi koncerte za kolege, već za svoju publiku.

– Kad me zovu za karte, kažem im da ima na blagajni. To je princip, nisam stipsa. Mojim kolegama se nijedna pesma ne sviđa. Sujeta je bolest, to je virus u svakom čoveku. Nikad neće biti zadovoljni. Nisu došli jer im je glupo da gledaju ono što oni ne mogu da naprave. Što se tiče druženja sa kolegama, Ceca, Saša Matić i Aco Pejović su moji prijatelji. To su ljudi s kojima se družim.

Džej me je uvek podržavao

Deo koncerta u Areni Lukas je posvetio pokojnom Džeju. U trenutku kada je izvodio njegove pesme, kako kaže, imao je jaku emociju.

– Mnogo sam voleo Džeja i sad ga i dalje mnogo volim, iako nije sa nama. On je meni značio mnogo u životu, kao čovek iz Beograda, bio je idol mnogih generacija. Kada sam zakoračio u svet muzike oberučke me je dočekao i rekao: “Imam brata.” Prema njemu sam usmeravao svoju karijeru i uvek me je podržavao. Džej je bio mangup, gospodin. Mnogi sa estrade su ga pred kraj izdali i okrenuli mu leđa – kaže Aca Lukas.