D. Jovičić
Saša Ivanović sa ćerkama i sinom

U septembru je u Minhenu izabrana nova uprava Saveza srpskih udruženja Nemačke. Izbor je usledio u momentu kada su naši klubovi živnuli, neki su ponovo počeli da održavaju probe i izgledalo je da će jesen biti bar malo bolja od proleća kada nije bilo nikakvih manifestacija. Potom je usledio novi nalet korone i ponovo je sve stalo. “Vesti” na prelazu dve godine predstavljaju četvoro čelnika SSUN.

Saša Ivanović, predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke se povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika osvrnuo na period od kako je izabran za čelnika krovne organizacije Srba u Nemačkoj:

– Bila je ovo jedna od najtežih godina gde se nije ništa moglo planirati ili odraditi. Od septembra, kada sam izabran, nova uprava Saveza uglavnom je odrađivala administrativne poslove u registraciji i digitalizaciji saveza. Većina dokumentacije je digitalizovana, Savez je počeo svoj život i na društvenim mrežama. Sledeći korak je završetak internet stranice SSUN.

Nažalost, zbog korona virusa nije ništa rađeno na terenu. Velike smotre su izostale kao i druženja, proslave i ostali susreti u dijaspori. Uprkos svemu poželeo bih našem narodu mnogo zdravlja, ljubavi i blagostanja, da uđemo u uspešniju godinu koja dolazi. Velike i radosne božićne praznike koji slede podelimo sa našim porodicama, najbližima, sa prijateljima i svim ljudima dobre volje – ističe Ivanović.

On inače namerava da na već postavljenim temeljima nastavi rad sa svojim timom, unapredi ga i razvija nove strategije u cilju jačanja Saveza

Saša Ivanović rođen je 1973. godine u Sindelfingenu i predsednik je Srpskog kulturnog centra u tom gradu. Osnovnu i srednju školu završio je u Sindelfingenu, a visoko obrazovanje stekao je na studijama ekonomije u Štutgartu. Oženjen je Sandrom i otac je Angeline, Anastasie i Simeona. On je od 2006. godine je član Crkvenog hora “Knjaz Lazar” u Štutgartu. Na bogosluženjima i liturgijama pojanje ostalih pojačava svojim tenorom. Kada ima blagoslov ide na razna hodočašća i obilazi obično znamenja u crkvama istočnog obreda.

Veliki je zaljubljenik u sport, mnogo godina se bavio borilačkim veštinama, fudbalom, košarkom, fitnesom, planinarenjem i takođe je i strastveni biciklista.

Od 1997. Ivanović se bavi informatikom. Godinama je radio kao savetnik ekonomskih sistema i završavao razne projekte bankama, osiguranjima, državnim ustanovama, ali uglavnom je bio u branši automobilske industrije. Projekte je uspešno završavao i u Nemačkoj i u drugim zemljama Evrope. Od 2009. godine radi kao profesionalni sistemski inženjer u Elektroprivredi Baden-Virtemberga.

Zaljubljenik u brojne sportove: Saša sa drugarima

Pomažu supruga i klub

– Društvenim delatnostima počeo sam da se bavim zahvaljujući supruzi Sandri. Ona mi je stub i podrška za kulturološki i društveni rad. Sandra takođe aktivno učestvuje u raznim kulturnm dešavanjima. Pomenuo bih i upravu Srpskog kulturnog centra u Sindelfingenu, Nenada Bojanića, potpredsednika, Zajo Domuz sekretar i Brane Bjelošević blagajnik. Bez njihove podrške ne bih mogao da se kandidujem za predsednika srpskih udruženja Nemačke. Zajedničkim radom sa svim članovima unapredili smo SKC – navodi Ivanović.