Lična arhiva
Marina i Neđo s Bobijem

Slavka i Neđo Đurić sa decom Marinom i Dejanom žive u Kostabisari kod Vićence od jula 2016. godine, a došli su iz Teslića. Đurići imaju psa Bobija koji je u njihov dom došao kako bi pravio društvo Marini.

Slavka priča kako je Bobi postao deo njihove porodice:

– Neđo i Dejo su ga kupili i poklonili Marini jer je bila veoma zatvorena i povučena u to vreme, pa smo naišli na tekst u kome se savetuje da bi bilo dobro da ima psa. Da ga izvodi napolje i tako ona mora da izađe. Oni su ga kupili iako ja nisam bila za to, jer nije lako imati životinju u stanu, plus još obaveze posao, škola, kuća. Bio je mali i sad smo svi navikli na njega , a i on na nas.

Marina o Bobiju priča sa puno ljubavi:

– On voli da uči, da mu se priča i da ga neko obučava. Zadovoljan je kad mu se posveti vreme na bilo koji način. Šetajući s njim upoznala sam komšiluk, naročito one koji imaju pse. Svako od nas u porodici ima svoj termin kada ga izvodi u šetnju u skladu sa svojim slobodnim vremenom. Bobi nam je izvor energije i radosti. Vrlo je inteligentan i razume sve što mu kažemo, samo što ne može da progovori. Bez njega bi naš stan bio prazan, on daje posebnu energiju našoj kući.