N. Mandrapa
Kao Džamirokvaj: Nenad Pagonis

Desetostruki šampion sveta u kik-boksu Nenad Pagonis ovih dana bokserske rukavice zamenio je mikrofonom i muzičkom scenom. Nastupi u popularnom TV šou programu “Tvoje lice zvuči poznato” se ređaju jedan za drugim, a Nenad pokazuje svoje pevačko umeće u zahtevnim ulogama poput Bredlija Kupera, preko Džej Keja iz kultnog benda Džamirokvaj, pa sve do neverovatne transformacije u muzičku legendu Tinu Tarner.

– Nije mi mnogo vremena trebalo da se spremim za ulogu. Tinu slušam ceo život, ona je boginja muzike, bluzerka, rokerka, sve ono što ja volim. Tekst pesme “Proud Mardž”
sam već znao napamet, tako da nisam morao dugo da se spremam. Jedino u šta sam uložio malo više vremena jesu scenski pokreti koje sam skidao sa onog njenog čuvenog koncerta na Vembliju, ali opet ni to nije bilo preterano zahtevno. Tina je veoma energična žena i bilo je važno da i ja svu svoju energiju ispoljim na sceni i bini. Ono što će publici možda biti zanimljivo, a svakako je posebno iznenadilo mog mentora na šou TLZP Dušana Alagića jeste da pesmu pevam iz originalnog tonaliteta, što je izuzetno teško – kaže Nenad Pagonis.

Našem proslavljenom kik-bokseru pevanje ide sa lakoćom jer ima i svoj bend Black Peacock . Međutim, ono što mu malo teže pada je kad je potrebno satima da sedi na jednom mestu zbog maskiranja.

– Moja pojava kao Tina je svima bila smešna. Mnogi su hteli da se slikaju sa mnom. Bilo im je sve to neobično. Ali, ja sam se stvarno dobro zabavio. Scenske pripreme su bile zahtevne, u smislu da moraju dugo da traju kako bi maska izgledala dobro. Skidam kapu svim maskerima i šminkerima koji i po šest sati provedu na transformaciji samo jedne osobe. Opet, kad sve konačno bude gotovo, onda sam u problemu jer ne smem da se nasmejem, moram da pazim na šminku, kosu, nokte.

Pagonis je odneo pobedu u drugoj epizodi ovog šoua, kad je imitirao Džamirokvaja, kad je do trijumfa došao sa Editom Aradinović.

– U ovaj šou sam ušao pre svega zbog humanitarnog karaktera koji nosi, ali nije tajna da je muzika moja velika ljubav. Da se nisam bavio profesionalno kik-boksom sasvim sigurno bih se više posvetio muzici. Oni su nagradu od 1.000 evra uručili Fondaciji “Novak Đoković”.

Muzika velika strast

Pored kik-boksa kome je posvetio dobar deo svog života, Nenadova strast je muzika, a sve je to počelo zahvaljujući jednoj maloj novosadskoj radio stanici.

– Najviše volim da slušam rokenrol, mada me privlači i kantri zvuk iz 50-ih i 60-ih, pa sve do hevi metala 90-ih godina. Volim i bluz, stari, izvorni crnački bluz koji je fenomenalan. U muziku sam se zaljubio sa 13 godina kada mi je brat od tetke rekao da slušam njegovu radio-emisiju i da pripremim kasetu kako bih mogao da snimim muziku koju će puštati. Tad sam se prvi put susreo sa grupama kao što su ACDC, Bon Jovi, Njhite Snake. Ono što mi je još ostalo u pamćenju jeste da kad sam kretao u prvi razred i kad smo popunjavali neku anketu da se izjasnimo koju vrstu muzike slušamo, moj izbor bila je JU grupa, a onda sam doživeo da na mom poslednjem meču u prvim redovima sede upravo Žika i Dragi Jelić – priča Pagonis, koji će predstaviti svoj autobiografski roman “U ringu sa životom” na 64. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.