Vesti
Borac: Danijela Babić

Nije prošlo ni nekoliko dana od kada smo poslednji put pisali o polupokretnoj Danijeli Babić (28) iz Zmajeva kod Novog Sada, koja ima samo jednu želju – da ponovo hoda, a posredstvom naše Redakcije za ovu upornu devojku stigla je nova pomoć. Ovog puta reč je o donaciji od 200 evra, koju je porodica Dobrijević iz Esena zajedno sa prijateljima od srca uputila Danijeli. Razlog zbog koga su pomoć uputili baš Danijeli između ostalog je i taj što su i Dobrijevići rodom iz Zmajeva, ali onaj najvažniji je duboko saosećanje zbog teške saobraćajne nesreće, koju je jedva preživela i ostavila teške posledice po ovu devojku vedrog duha sa kojima se bori i dan-danas. Ipak, da njena budućnost dobije možda sasvim drugačiji epilog, velika zasluga pripala je dobrim ljudima. Tačnije, brojnim sugrađanima koji su Danijeli zdušno priskočili u pomoć ne bi li ova polupokretna mlada dama ponovo “zakoračila” u svet.

Iskrena podrška

U prilog tome govori iskrena podrška za sve to vreme, kojoj su se priključili i dobrotvori iz dijaspore poput Dobrijevića, čime je Danijeli omogućen nastavak rehabilitacije, koju njena porodica nije mogla sama da finansira. Uprkos svim preprekama koje su još pred njom, Danijela Babić je puna poleta i volje da se bori, da ne posustaje i daje sve od sebe da ponovo bude zdrava i samostalna. Za sve to potrebni su vreme i novac. Prevashodno za pomagala, rehabilitaciju, potrošni materijal, suplemente i lekove za jačanje. Znaju to dobro i Dobrijevići koji su ovom prilikom poželeli da je osnaže i ohrabre da nastavi da se bori i stigne do cilja da ponovo prohoda.

Nisu zaboravljeni

Pored ovih divnih zemljaka, iz Nemačke je stigla novčana pomoć od dvojice anonimnih dobrotvora za Bajru Suljević iz Novog Pazara (40 evra), a još 20 evra upućeno je za bračni par Sulejmana (66) i Bahte (70) Puzo iz Trnave kod Novog Pazara. Zbog čega su ovi dobročinitelji mislili na Bajru Suljević i bračni par Puzo, nije teško odgonetnuti. Život Bajre Suljević iz Novog Pazara, samohrane majke koja duže od dve i po decenije sama, u iznajmljenom sobičku i bez ikakvih prihoda brine o svojoj od rođenja teško bolesnoj i nepokretnoj ćerki Arijeti težak je i pretežak sam po sebi. Da nije bilo razumevanja i nesebične pomoći najpre nekoliko dobrih ljudi iz ovog kraja, a potom i čitalaca “Vesti”, njihov život bio bi još mnogo teži, možda i neizdrživ. Kada je reč o bračnom paru Puzo, situacija je nešto drugačija. Za nepuna dva meseca izuzetno siromašni supružnici Sulejman i Bahta Puzo iz Trnave kod Novog Pazara, koji su sve do marta ove godine bolesni i bez ikakve nade živeli u hladnoj i na brzinu sklepanoj daščari tri sa tri. Ni njih život nije štedeo, naprotiv, do skoro su znali samo za bol i muku.

Želeli su samo hranu, lekove i da im kućerak od dasaka, koji su sklepali nakon što im je prošle godine sneg srušio krov na oronuloj kući, ne prokišnjava. A onda ih je, iznenada, Bog pogledao, pa su pred njihovu kuću banuli reporter “Vesti” i humanitarac Hido Muratović. Potom je sve išlo kao u snu, pa ovo dvoje starina uživa u blagodetima novog krova nad glavom, ne strahujući od zime, nepogoda i gladi.

Slede uručenja

Sve navedene donacije narednih dana biće uručene onima kojima su namenjene. Čim stignu u ruke Danijele Babić, Bajre Suljević i bračnog para Puzo, to će i naši reporteri zabeležiti sve što u znak zahvalnosti budu poručili svojim dobročiniteljima. Isto tako i kako provode dane, da li ih nešto dodatno muči i kako se bore, o čemu će naši čitaoci moći da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Kontakt i računi

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu mladoj Danijeli da posle više godina ponovo stane na noge i ostvari svoje mladalačke snove, mogu stupiti u kontakt sa njom putem broja telefona: +381 62 835 30 46 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći. Adresa je: Sime Šolaje 25; Zmajevo.

Danijeli možete pomoći i preko Humanitarne organizacije Budi human, ukucati 643 i poslati SMS na 3030. Za SMS iz dijaspore (cena 20 CHF) potrebno je upisati: human643 i poslati na 455 ili uplatiti donaciju na račune:

dinarski: 160-537860-91

devizni: 00-540-0002891.9.

IBAN: RS35160005400002891958, SWIFT/BIC: DBDBRSBG