Vesti
Nemaština sve veća: Snežana i Nevena Pantelić

Da život može da bude itekako surov najbolje je na svojim plećima osetila samohrana majka Snežana Pantelić (47) iz sela Zarići kod Kosjerića, jer su njene nevolje svakim danom sve veće.

Najteže joj pada što sa devetogodišnjom ćerkom Nevenom i starijim bolesnim bratom Spasojem (51) živi u skromnoj kući, koja nema rešeno pitanje vodovoda. Brine je što nemaju ni ogrev, a zime su u njenom selu duge i hladne.

– Samo nesreća natera čoveka da moli za pomoć, tuga je kada čoveka i duša i srce boli. Ali znam da moram zbog moje ćerke, koja je moja jedina svetla tačka u ovom mraku koji me je zadesio – priča drhtavim glasom Snežana i dodaje da je duša boli što nemaju vodu u kući, pa je donose sa bunara i kupaju se u koritu.

Ovo tročlano domaćinstvo živi od dečijeg dodatka i skromne invalidske penzije brata Spasoja obolelog od Parkinsonove bolesti. Primanja su, prema njenim rečima tek nešto viša od dvestotinak evra.

– Stoga imam svoj vrt, kokoške, ne moram jaja da kupujem, tu je i svinja koju gajim da imam za zimu – priča nam Snežana.

Ona moli sve dobre ljude širom dijaspore da joj pomognu da lakše pregura predstojeću zimu i zahvaljuje se od srca na dosadašnjoj pomoći plemenitih čitalaca “Vesti”.

Kontakt

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu porodici Pantelić, mogu stupiti s njima u kontakt telefonom na broj: +381 31 587 881, adresa je selo Zarići, 31260 Kosjerić, Srbija. Takođe, donaciju možete uputiti na Snežanino ime direktno iz Srbije na broj računa: 205-9011007077500-65 (Komercijalna banka) ili Vestern unionom iz inostranstva na ime Snežane Pantelić. Naravno, na usluzi je kao i uvek, Redakcija “Vesti”.