Z. Marjanović
OGRAĐENE RIZIČNE LOKACIJE: Zabranjen prilaz

Nakon eksplozija u fabrici namenske industrije Sloboda u Čačku, u selu Pridvorica, koje se nalazi u neposrednoj blizini kompanije, ali i u drugim naseljima, nalazi se veliki broj mina, raketa i drugih neeksplodiranih ubojnih sredstava, koja su potencijalna opasnost za meštane.

U cilju bezbednosti Gradski štab za vanredne situacije u Čačku pozvao je građane da prijave sumnjive predmete, da ne pokušavaju da sami uklone neeksplodirana ubojna sredstva i da o tome obaveste nadležne koji će organizovati njihovo bezbedno odnošenje.

OPASNO: Raketa na livadi

Opasnost po meštane Pridvorice je velika, jer se približava žetva ječma i pšenice i košenje livada, a poljopirvrednici ne znaju šta se nalazi na njihovim njivama i livadama. Osim toga, pojedini domaćini razmišljaju da li da uopšte obavljaju žetvu i kose travu. Prema informacijama iz Gradskog štaba za vanredne situacije, meštani u velikom broju prijavljuju prisustvo neeksplodiranih ubojnih sredstava koje specijalizovani timovi Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno uklanjaju.