Tanjug
CarGo

U moru ružnih događaja koji su nas zadesili ovih dana, počev od pandemije virusa korona, uvođenja vanrednog stanja i policijskog časa, konačno stiže i jedna lepa vest. Ona će posebno obradovati zdravstvene radnike za koje je tehnološka kompanija CarGo Tehnologies obezbedila besplatnu uslugu.

Virus korona potresa ceo svet, a i Srbija je među zemljama koja se trudi da pomogne svim svojim građanima. Proglašeno je i vanredno stanje i upućen apel starijima da ostanu kod kuće, a na apel države i poziv na pomoć reagovale su brojne kompanije. Jedna od njih CarGo Tehnologies obezbedila je besplatnu uslugu za sve zdravstvene radnike, lekare, medicinske sestre, tehničare i druge zaposlene u državnim zdravstvenim ustanovama svakog dana od posla do kuće i obratno.

– Borićemo se za vas – poručio je medicinskim radnicima direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić.

Besplatna CarGo usluga moći će da se poruči jednom klikom na Medical opciji u aplikaciji, a prilikom ulaska u automobil potrebno je samo da zdravstveni radnik pokaže svoju identifikaciju. Za korišćenje usluge neophodno je da imaju imaju instaliranu CarGo aplikaciju.

– Zdravstveni radnici vode bitku za život svih nas na prvoj liniji fronta, a mi iz pozadine moramo da učinimo sve da im pomognemo i olakšamo svaki dan – istakao je Guberinić za “Vesti”.

Od dana kada je proglašeno vanredno stanje u Srbiji, aktivno je i Udruženje građana CarGo, koje se trudi da sa humanitarnim aktivnostima pomogne što većem broju građana. U tome im pomažu studenti sa više beogradskih fakulteta, koji zajedno sa njima dostavljaju neophodne životne namirnice i lekove starijima i ugroženima. Akciji su se, takođe, pridružili i studenti veterine u šetnji kućnih ljubimaca, a jedna cvećara je, kao divan znak pažnje, svim bakama obezbedila cveće.

– Mladi svakoga dana pokazuju koliko su humani, vredni i hrabri. Srbija treba da se ponosi njima. Nisu odbili nijedan poziv i molbu baka i deka, vraćali su se po lekove više puta, ostajali duže kako bi dostavili sve namirnice istog dana – poručio je Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja CarGo.

Povezuju dijasporu sa Beogradom

Direktor CarGo Tehnologies otkriva da će uskoro biti dostupna i nova opcija na aplikaciji koja će povezati porodice iz dijaspore sa Beogradom i olakšati život u vreme izolacije.

– CarGo misli i na naše ljude u dijaspori jer zna da i oni brinu o svojim rođacima, prijateljima i svojoj zemlji – kaže Guberinić.

On je zahvalio CarGo timu inženjera koji danonoćno radi kako bi napravili i ovu opciju u aplikaciji i istakao da je vreme da se pokaže solidarnost kako bismo lakše prebrodili krizu. Ne otkriva mnogo detalja o tome, ali za “Vesti” ističe da će i ljudi u rasejanju moći da preko aplikacije CarGo poruče neophodne životne namirnice za najmilije u Beogradu koji ne smeju da napuštaju kuću ili nemaju dovoljno materijalnih sredstava.

– Ovo je samo jedan od primera kako tehnologija uvek, a posebno u doba krize, može da se koristi za dobrobit svih nas – istakao je Guberinić.