M. Stanković
Učionica zlata vredna: Đaci i profesorka Slađana u Osnabriku

Prvi časovi Dopunske nastave na srpskom jeziku u novoj školskoj godini u Bremenu i Osnabriku održani su krajem avgusta, a prvih dana septembra je usledilo i tradicionalno okupljanje svih đaka i roditelja u hramovima kako bi učestvovali u molebanima za uspeh u učenju. U Osnabriku, u hramu Svetog Georgija, načalstvovao je protojerej-stavrofor Marinko Rajak, a u Bremenu, takođe u hramu Svetog Georgija, protojerej Saša Momirović. Oni su posle molitve đacima poželeli dobar uspeh u tekućoj školskoj godini.

U Bremenu su roditelji posle molebana prisutne pozvali na zakusku koja je svima veoma prijala. Otac Saša je u ime Crkvenog odbora svim đacima podelio čokolade.

Osnabrički đaci su se posle molebana uputili u učionicu koja se nalazi u prostorijama Crkvenog doma “Sveti knez Lazar”.

Moleban služen i u Bremenu

– Ova učionica nam mnogo znači jer nam je u svako doba na raspolaganju, dok u Bremenu imamo na raspolaganju učionicu jedne gimnazije tačno u određeno dane i određeno vreme – kaže za “Vesti” profesorka Slađana Dunjić Fridrih koja predaje đacima u ova dva severnonemačka grada.

Ona je dodala da se ove godine upisalo mnogo novih đaka i da je upis još u toku.

Sve informacije o održavanju nastave se mogu dobiti u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Hamburgu, a i kod nadležnih paroha u Osnabriku i Bremenu.