Instagram

Grad Beograd za koncerte ispred Narodne skupštine, rezervisane za noć uoči dočeka Nove 2020. godine, uključujući i nastup Kikija i Pilota 31. decembra, isplatiće ukupno oko 90.000 evra. Iz ugovora sa muzičkim zvezdama biće uklonjena klauzula tajnosti i prvi put za proteklih 20 godina građani će znati koliko je koji pevač plaćen, s obzirom na to da se spekuliše kako su honorari glavnih zvezda i po 100.000 evra.

Za zagrevanje, 30. decembra, nastupaju Vuk Mob, Gazda Paja, Angelina, Sara Jo, Mili, Senidah, Cobi, Rasta i MC Stojan, a za doček, 31. decembra, Maja Berović i Piloti. Najviše novca dobiće Kiki i Piloti koji će sa Beograđanima i gostima prestonice dočekati Novu godinu, oko 20.000 evra. Od ukupno devet izvođača koji će se sa prestoničkom publikom družiti 30. decembra, najbolje je plaćen Em-Si Stojan, 17.000 evra, koliko je ponuđena cena za nastup. Pevačica Senidah će pevati za oko 12.000 evra.

Nema nikakve sumnje da će Lepa Brena biti glavna zvezda dočeka u Beogradu, koja bi trebalo da privuče veliki broj gostiju sa prostora bivše Jugoslavije, iz Slovenije i Hrvatske, ali i iz Bugarske, Rumunije… Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je manifestacija Beogradska zima značajna za grad Beograd iz nekoliko razloga, a pre svega zato što je Beograd grad koji živi od turizma. Novogodišnji doček u Beogradu samo je deo tradicionalne manifestacije Beogradska zima, koja će trajati do 15. februara.

U novogodišnjoj noći na gradskom trgu u Budvi glavna zvezda biće Zdravko Čolić, a prvog dana Nove godine goste će zabavljati Svetlana Ceca Ražnatović, a među brojnim izvođačima nalaze se i Psihomodo pop, Lena Kovačević, Nevena Božović, Neno Belan, svetski poznata di-džej zvezda Mahmut Orhan, Hari Mata Hari.

A Dragana Mirković moraće da se spremi za debeli minus, pošto će u 2020. godinu ući na Kopaoniku.

– Novogodišnja noć uvek sa sobom nosi neku magiju i ima posebnu energiju. To pozitivno osećanje delim sa svojom publikom već 35 godina i jedva čekam novogodišnji koncert u hotelu Grand – kaže Dragana, kojoj će ovo biti prvi nastup na ovoj našoj planini.

Za reprizu najluđe noći 1. januara goste na Kopaoniku zabavljaće Ana Bekuta.

Na Zlatiboru četiri koncerta

Prema najavama iz Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, predstojeći novogodišnji praznici biće u znaku četiri koncerta koji će biti održani na Kraljevom trgu u centru Zlatibora.

Četvorodnevna serija koncerata biće otvorena 29. decembra nastupom proslavljenog trubača Dejana Petrovića koji će nastupiti sa svojim Big bendom. Sledećeg dana, 30. decembra, koncert će održati popularna Maja Berović, a doček Nove godine biće u znaku koncerta Miroslava Ilića i vatrometa koji će, kako kažu organizatori, biti za pamćenje. Repriza novogodišnje noći i prvo veče Nove 2020. godine biće obeležena koncertom rok grupe Van Gog.

Rokeri u Kotoru

I ove godine Kotor će ući u Novu godinu u rokerskom izdanju, kao i u poslednje tri godine. Ovaj grad na Crnogorskom primorju postao je rok okupljalište gde se susreću mlada i stara imena eks-Ju prostora. Program koji će se održati na Trgu od oružja u starom gradskom jezgru podeljen je u dva dana. U Novu 2020. godinu publiku će svirkom uvesti Partibrejkersi, Lačni Franz i VIS Tetra.

Za drugi dan dočeka, 1. januar, goste Kotora zabavljaće Bajaga i Instruktori i Hladno pivo.

Četvrtu godinu zaredom doček Nove godine u Rovinju obeležiće zabava na otvorenom prostoru, na Trgu maršala Tita, a ovaj put će glavna zvezda večeri biti Zlatan Stipišić Džiboni.