Od danas se sve meri do 2027. godine, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti i dodao da će međunarodna izložba Ekspo 2027, promeniti Srbiju. Biće, kako je naveo, uloženo oko 12 milijardi evra da bi zemlju predstavili u najlepšem svetlu. Dodao je i da je zemlja na dobrom putu uprkos problemima i da je predviđeno mnogo projekata za izgradnju škola, vrtića, puteva i železnice.

– Došli smo da predstavimo gotovo potpuno izmenjeni plan do 2027, a izvršenje kreće odmah i sve se meri do 2027. godine. Jedan od projekata je i Ekspo 2027. i Beograd će u naredne četiri godine dobiti novo lice. To će biti iskorišćeno za dalji napredak i razvoj Srbije – kazao je on.

Promocija zemlje

Ekonomista Danilo Šuković kaže za “Vesti” da je samim dobijanjem organizacije Ekspo ostvaren veliki cilj.

– To što će graditi jako mnogo kapitalnih projekata je veliki benefit za našu zemlju. Železnička veza između centra grada i aerodroma je zaista velika stvar i to što će se stizati za svega pola sata, odlika je metropole. Ekspo će promovisati našu zemlju, ali i naše firme. To je šansa za našu privredu, za naše radnike – kazao je ovaj ekonomista.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u četvrtak 10. avgusta naći u prodaji.