Hajka na srpske kadrove u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama zbog prisustva obeležavanju Dana Republike Srpske nije prvi potez te vrste koji povlače političari iz Sarajeva.

I proteklih godina bilo je pretnji disciplinskim postupcima, i na tome se i završavalo, ali najave Sifeta Podžića, ministra odbrane, govore da bi ovaj put sve moglo da završi i na sudu. Podžić, podsetimo, traži da se protiv oficira OSBiH koji su prisustvovali proslavi Dana RS preduzmu postupci, kako u samim Oružanim snagama tako i u pravosudnim institucijama.

Zbog prisustvovanja ceremoniji u Banjaluci na udaru ministra odbrane našao se i njegov zamenik Mirko Okolić.

– Protiv mene je pokrenuo krivičnu prijavu pred Tužilaštvom BiH i videćemo kako će se to završiti – rekao je Okolić uz napomenu da je u resoru odbrane sve funkcionisalo sasvim solidno dok nije doneta odluka o otkazivanju vežbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije.

Osim Okolića, na udaru Podžića zbog proslave Dana RS našli su se i drugi oficiri. To su zamenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH Gojko Knežević, komandant Operativne komande Radovan Ilić, komandir Šeste brigade u Banjaluci Radovan Jović, komandant Trećeg pešadijskog puka Republike Srpske Milorad Krajšumović i zamenik komandanta Komande podrške za operacije Zoran Dunović.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u petak 14. januara naći na kioscima širom Srbije.