Ne stišava se bura posle skandala u kom je generalna konzulka BiH u Frankfurtu Višnja Lončar striktno zabranila da u ovu instituciju stižu “Vesti” i da se čitaju. Njen prethodnik na tom mestu, Lučiano Kaluža, kaže da su “Vesti” bile prijatelj Generalnog konzulata BiH u Frankfurtu i da su izneverene ovim činom Višnje Lončar.

– “Vesti” su prijatelj Generalnog konzulata i uvek su to bile. Novine su se čitale od otvaranja konzulata, i svi moji prethodnici su održavali lepe i prijateljske kontakte, kako sa vlasnicima, porodicom Vidaković, tako i sa svim zaposlenima. Veoma sam tužan jer se prijateljima ovo nije smelo učiniti – kaže Kaluža, donedavni generalni konzul BiH u Frankfurtu.

On podseća da je nedavno javno izjavio da je šokiran neprimerenom objavom na Tviteru konzula BiH. Da podsetimo, reč je o Admiru Atoviću, podređenom Višnji Lončar, koji je objavio otvorenu pretnju ponovnim građanskim ratom. Kaluža ukazuje da takav način ophođenja ne priliči diplomatama koji treba da zastupaju interese svih iz BiH, a da danas imamo i nastavak skandala, opet u režiji imenovanih diplomata iz FBiH.

– Za vrlo kratko vreme, od institucije o kojoj se pisalo pozitivno uz najiskrenije primere požrtvovanosti zaposlenih da pomognu svakom građaninu BiH pojedinačno, danas se o Generalnom konzulatu BiH može čitati jedino u kontekstu skandala i problema – kaže Kaluža.

Opširnije možete čitati u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u sredu 22. decembra naći na kioscima širom Srbije.