Aleksandar Vučić stigao je u Parizu na sastanak s Emanuelom Makronom s tri ključna “ne” koji nimalo nisu uticali na dugo i pažljivo građene dobre lične odnose srpskog i francuskog predsednika, kao i dve zemlje. Vučić je nakon sastanka saopštio da odbija da se o Zajednici srpskih opština (ZSO) razgovara u okviru francusko-nemačkog plana koji je Srbija odbacila jer predviđa priznanje Kosova, a zatim rekao da ne veruje da će doći do sastanka za koji je molio prištinski premijer Aljbin Kurti i na kraju da Beograd neće uvoditi sankcije Rusiji.

Makron je srdačno dočekao Vučića ispred Jelisejske palate, uz prisustvo garde. Srpski predsednik je posle dugog sastanka nasamo s Makronom ocenio da je razgovor bio dobar i sadržajan.

– Makron je iskreni prijatelj Srbije i poštuje to što mu govorimo istinu i uradimo ono što kažemo. Dugo se poznajemo i verujem da je još mnogo dobrog pred nama, kao i da možemo velike stvari da potpisujemo u Beogradu, a biće tu mnogo detalja o kojima ćemo da govorimo kasnije – rekao je Vučić i dodao da očekuje francuskog predsednika u Srbiji početkom naredne godine…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.