Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u Prokuplju na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. da je prošlo 25 godina, a da se još ne damo i ne pristajemo na komadanje Srbije.

Zahvalio je “braći i sestrama” što su došli, iz Crne Gore, Severne Makedonije i drugih delova bivše Jugoslavije.

Ponosan narod

– Prva bomba NATO-a, koja je ubila srpskog vojnika, pala je ovde u Prokuplju. Ubila je Bobana Nedeljkovića. Njegov otac je rekao jednu stvar sa kojom, čini mi se, svaki otac leže i budi se posebno u teškim vremenima. A to je, šta ti je važnije? Dete, sin ili zemlja? Dete ili otadžbina? Čak i kada mu se to najstrašnije što može da se dogodi, dogodilo, nije mogao da odgovori na to pitanje – rekao je Vučić.

Istakao je da su oni ubili Bobana zato što su hteli da nam unište otadžbinu, da nam unište Srbiju, da je raskomadaju.

– I misle da su u tome uspeli. Prošlo je 25 godina i još se ne damo. I još ne pristajemo na komadanje Srbije. Ima jedan mali narod u Evropi, u maloj zemlji, na maloj teritoriji, koji se dalje ponosno i dostojanstveno drži, ne pristaje na okupaciju i na naređenja sa strane. Jedan mali, ali ponosan narod koji hoće budućnost za sebe i svoju decu, onako kako su je njegovi ljudi odredili i opredelili – poručio je Vučić.

Predsednik je rekao i da su primili Prištinu kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO.

– Hvala vam, tek da znamo da nećemo u NATO nikada, da ćemo da čuvamo i štitimo svoju vojnu neutralnost – kazao je predsednik.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”