April u Beogradu i Srbiji je počeo hladnim vremenom i snegom koji je napravio velike probleme. Bilo ga je u većem delu Srbije, a u delovima Beograda je palo i više od 20 centimetara. Kiša na Zlatiboru prešla je u jaku snežnu mećavu, a slično je bilo i na Kopaoniku. Pojedini putevi su bili neprohodni, a pod težinom snežnog prekrivača došlo je i do obaranja stabala. Zbog velikih nanosa došlo je i do kvarova na elektro-mreži, zbog čega su u nekim delovima Srbije domaćinstva ostala bez struje. U najvećem delu Srbije temperature su između nula i dva stepena, a najtoplije je bilo u Negotinu sa šest stepeni.

Oprezno na putevima

Na području Zapadne i Jugozapadne Srbije i u Šumadiji na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno. Za Srem i Beograd uključen je narandžasti meteo-alarm koji označava opasno vreme.

Zbog snežnih padavina koje su zahvatile veći deo Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve građane na pojačanu opreznost na zavejanim putnim i drugim pravcima i da prate obaveštenja nadležnih organa. Pripadnici Sektora za vanredne situacije u stalnoj su komunikaciji sa svim činiocima u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji Srbije i spremni su za delovanje, ukoliko za tim bude bilo potrebe, a sve u cilju zaštite života građana i njihove imovine, saopšteno je iz MUP-a…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.