Nesmanjenom žestinom nastavlja se serija hapšenja i napada na Srbe na Kosovu. Posle više incidenata tokom vikenda, u ponedeljak je u blizini Leposavića uhapšen Uroš Vukašinović (28), radnik Telekoma Srbije. U saopštenju kompanije se navodi da je Vukašinović radio u ćerki firmi MTS d.o.o. i da je “otet” oko 7.30.

“Prema dostupnim informacijama, Uroš je krenuo na posao iz svoje kuće, ali nije stigao, jer su ga presreli i oteli autom folksvagen bele boje bez vidljivih oznaka. Za sada nije poznato gde je odveden i ko ga je oteo, ali se bojimo da je u pitanju još jedan atak tzv. kosovske policije na Srbe na KiM”, navodi se u saopštenju u kome Telekom Srbija poručuje da će preduzeti sve pravne aktivnosti kako bi zaštititili svog zaposlenog.

Ovo je sedmo hapšenje Srba na severu KiM od pokušaja nasilnog zauzimanja opština zbog čega Srbi u severnom delu Mitrovice protestuju. Direktor DIC Veritas, Savo Štrbac kaže da nema dileme da se u praksi sprovodi “hrvatski model rešavanja pitanja nacionalnih manjina”.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u utorak 20. juna naći u prodaji.