U masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu kakav su građani Srbije do sada gledali isključivo u užasnim scenama iz Sjedinjenih Američkih Država, K. K. 14-godišnji učenik osmog razreda pomenute škole ubio je osmoro učenika i radnika obezbeđenja, a još šestoro mališana ranio. Ranjeni, od kojih je dvoje dece i jedna nastavnica su u teškom stanju. Pucnjava se odigrala u 8.40 časova kada je taj dečak u školi izvadio pištolj i otvorio vatru.

Kako je saopštio MUP Srbije, u nezapamćenom zločinu ubijeno je osmoro dece, a zbog ovog događaja u Vladi Srbije održana je vanredna konferencija za štampu, koja je počela minutom ćutanja za žrtve.

Spisak žrtava

Veselin Milić, načelnik PU grada Beograda, rekao je da je ovaj učenik planirao zločin mesec dana, a da motiv nije za sada utvrđen. Istakao je i da je K. K. imao spisak imena onih koje je hteo da likvidira.

– Izabrao je kabinet za istoriju, gde je bio njegov razred VII 2, a kod sebe je imao pištolj sa tri okvira i četiri Molotovljeva koktela – kazao je i naveo da je posle zločina tinejdžer pozvao policiju.

Branko Ružić, ministar prosvete, izrazio je najdublje žaljenje zbog najveće tragedije koja je zadesila školski sistem u novijom istoriji i dodao da se, prema dosadašnjim informacijama, desio incident u školi glume i da je dečaku koji je izvršio zločin u vršnjačkom nasilju, rasečena usna.

– Decu roditeljima ne može niko da vrati – kazao je Ružić.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”