Na Pešteru je održana spektakularna združena taktička vežba sa bojevim gađanjem “Vihor 2024”, u kojoj je učestvovalo više od 2.000 pripadnika Vojske Srbije i oko 350 sredstava ratne tehnike, a prisustovao joj je predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić.

Predsednik je posle vežbe rekao da se moglo videti mnogo nove tehnike, među kojom i dronovi izviđački, dronovi kamikaze i osice koji su pogodili svoje ciljeve. Vojsci je čestitao na uspešnoj vežbi.

Mnogo novog

– Ono novo što smo mogli da vidimo je mnogo nove tehnike. To su potpuno novi modernizovani tenkovi, dronovi izviđački, dronovi kamikaze i osice koji su pogodili svoje ciljeve – rekao je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo što su i privatne kompanije obavile dobar posao, navodeći da to govori, da smo na dobrom putu da napravimo industriju dronova, koja će moći da podmiri potrebe Vojske Srbije.

– Mogli ste da vidite i tipove vazduhoplova u njihovom naletu i bojevom gađanju i zadovoljan sam našom vojskom, ali moramo još mnogo da radimo, da popravljamo, da kupujemo, da se oslanjamo dodatno na našu namesku industriju. To je važno za nas – konstatovao je Vučić.

Istakao da je sve to u odnosu na pre decenije, skoro sve novo.

– Gotovo da ništa nismo imali pre samo deset godina i to pokazuje koliko je Srbija napredvala i koliko je uspešnija i koliko je ulagala u svoju odbranu i svoju slobodu i nezavisnost – zaključio je predsednik.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”