Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je ponosan što je suosnivač kompanije Epl Stiv Voznijak u Srbiji i istakao da legenda IT industrije i njegova supruga dobijaju srpske pasoše.

Posredovao Tipsarević

– Ponosan sam što je sa nama i pronalazač i jedan od osnivača Epla i jedan od ljudi koji se razume u posao koji radi. Za njega kažu da je genije i ja sam presrećan što danas možemo da ga ugostimo u našoj zemlji – rekao je Vučić posle razgovora sa Voznijakom u Predsedništvu Srbije.

On je naglasio da je za Srbiju najveća moguća čast što će Voznijak i njegova supruga postati građani Srbije. Napomenuo je i da je ponosni predsednik koji će im uručiti pasoše, a svom gostu poručio “dobrodošli u svoju kuću”.

– I sad možemo da se hvalimo da je kompjuterski genije Srbin, koji će najveći deo života živeti u Americi, ali dolaziće neretko i u svoju Srbiju. I mi smo ponosni na to i veoma srećni zbog toga. Ja im čestitam i mnogo, mnogo se zahvaljujem – rekao je Vučić i istakao da je Voznijak došao bez dinara i da je sam platio svoju kartu.

Vučić je rekao da je nekadašnji teniser Janko Tipsarević mnogo učinio za Srbiju, zamolivši Stiva Voznijaka da dođe u našu zemlju.

    Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”