Z. Raš
Porodica osnivača "Vesti": Aleksandar, Nataša i Dušan Vidaković

Dragi čitaoci,
Vaše i naše “Vesti” obeležavaju 29 godina postojanja. Odnedavno osim u dijaspori izlazimo i u otadžbini, Srbiji i Republici Srpskoj.

U istoriji čovečanstva, taj period je tek zrno peska u pustinji i kap vode u okeanu. Za nas, međutim, dug period prepun burnih dešavanja.

Jer, “Vesti” su od prvog broja, koji se na trafikama i drugim prodajnim mestima pojavio 15. decembra 1992. godine, najpre u Nemačkoj, uvek delile sudbinu naroda. Kad je Vama bilo dobro, naše priče i naslovi bili su štampani veselijim bojama. Kad je Vama išlo po zlu, i naše novine su odisale tugom.

Zato smo se, dragi naši, od tog prvog broja nekako našli, prepoznali i krenuli zajedno, ruku pod ruku u beli svet.

To naše zajedničko putovanje traje, eto, već 29 godina. Držimo se shodno godinama, mladićki, iako smo prevalili preko glava mnogo toga. I ratove, i sankcije i bombarodvanje, i raznorazne optužbe, pritiske i ucene, a sada i pandemiju korona virusa, zbog čega je ceo svet stao. Ali ne i Vaše i naše “Vesti”!

Menjali smo svih ovih godina valute i države, mnogo toga se tokom ovih 29 godina promenilo, ali ne i naša posvećenost novinarstvu koju ste Vi, dragi naši čitaoci, prepoznali i zbog koje nam darujete svoje poverenje, na čemu smo Vam neizmerno zahvalni.

A ono što ni Vi, dragi naši, a ni mi, svih ovih godina nismo izgubili jeste nada da jednog dana možemo da kažemo – dobra je, lepa, bogata i pametna ova naša Srbija! Da je izgradimo i takvu ostavimo našoj deci. Da ona ne moraju da idu tamo daleko, ako ste Vi i mnogi od nas to morali.

Danas nam je, dakle, divan dan. Proslavićemo skromno, shodno ovom vremenu. Ali ni danas nećemo zaboraviti na Vas. Kao i svih ovih 29 godina, i ubuduće će nam cilj biti što bolje, nezavisno i objektivno izveštavanje o svim događajima u otadžbini i svetu, s posebnim fokusom na dijasporu, zbog koje smo i osnovani.