Z. Mirković
Slavljenici: Ansambl KCD Bambi

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča proslavilo je 47 godina postojanja celovečernjom priredbom pod naslovom “Ja i Mile dva goluba bela” .

Pozivu na priredbu u Haus der Begegnung u Šestom bečkom okrugu odazvali su se, između ostalih, ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodića, Luka Marković, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču i brojni predstavnici drugih naših kulturno-umetničkih društava.

Specijalni gosti iz otadžbine bio je Umetnički ansambl Čivija iz Šapca.

“Još jedan godišnji koncert je za nama – još jedan rođendan. Bilo je zaista predivno u prepunoj sali. Energija sa scene preneta je na publiku koja je aplauzom ispratila svaki pokret na bini. Sve što je stvaralac želeo da kaže, gledalac je video i uživao”, ističu iz Bambija prezadovoljni celovečernjim koncertom kojim su predstavili svoj rad.

Svake godine društvo iz glavnog grada Austrije na svoj rođendan poziva jedno udruženje iz otadžbine, a ovaj put su se opredelili za Čiviju.

Druženje posle programa: Članovi Bambija i Čivije

To je, kako ističe, Aleksandar Stanković, predsednik KSD Bambi, prvo gostovanje ansambla iz Šapca na koncertu ovog bečkog društva.

Celovečernji koncert, koji se sastojao od nastupa svih šest igračkih ansambala Bambija, nastupa gostiju, muzičke i pevačke grupe, krunisan je na kraju dodelom zahvalnica za isticanje i podršku u radu kluba.

Zahvalnice su dobili Milena Matejić, Ilija Juga, Predrag Trajković, Rada Dukić i Bilja Marjanović.

– Duga je lista dobrih ljudi koji su se u prethodnih godinu dana potrudili da nam pomognu i da nas podrže u zemljama i naporima da mlađim naraštajima prenesemo kulturu i jezik naših predaka. Hvala veliko svim našim ansamblima na trudu i radu. Hvala umetničkim rukovodiocima, kostimografima, orkestru, voditeljima i celom timu Bambija. Hvala Sportskoj sekciji koja je pružila logistiku u organizaciji koncerta. Hvala svim dobrim ljudima i najveće hvala Bambi – porodici na ovoj večeri za pamćenje – istakao je Stanković.

Posle koncerta priređeno je druženje domaćina sa gostima iz Šapca.

Lepotice na sceni

Udvostručen broj članova

Bambi je u prethodnih godinu dana ostvario ogroman napredak, konsolidujući se i ujedno udvostručivši broj članova u svojim sekcijama, što se videlo i na koncertu.

Pozitivna energija, koju je donela nova uprava sa Stankovićem na čelu, uticala je na to da se Bambi u punom sjaju vrati na folklornu scenu srpske dijaspore u Austriji, ali i bude među vodećim društvima na ponos srpskog naroda u Beču.

Dečji festival 7. marta

U narednom periodu iz Bambija najavljuju sedmi po redu dečji festival Mi smo deca vesela, koji će se održati 7. marta, i sada već tradicionalni Internacionalni fudbalski turnir prijateljstva koji će se održati 30. i 31. maja na terenima sportskog centra Vaserpark.