ATAImages
Zdravko Čolić

Koncert u beogradskoj Areni smatra se najvećim uspehom u karijerama domaćih muzičkih zvezda i mnogima je uspelo da je napune do poslednjeg mesta.

Ovaj kraj godine obeležiće čak pet koncerta Zdravka Čolića u beogradskoj Areni. Da su njegovi koncertni spektakli u kome uživaju sve generacije, svedoči i podatak da su prva četiri datuma koncerta rasprodata u rekordnom roku 29, 30. novembar, 13. i 14. decembar, zbog čega je otvoren i peti datum, 27. decembra. Ovakvom serijom, Čolić je oborio sve dosadašnje rekorde beogradske Arene i podigao lestvicu na tako visok nivo, da je pitanje hoće li neko od njegovih kolega u bliskoj budućnosti uspeti makar da se približi tom broju posetilaca.

Ni Saša Matić nema problem s tim da Arenu napuni do poslednjeg mesta. Naime, popularni pevač je dve večeri zaredom pevao fanovima u najvećoj koncertnoj dvorani, a prošlogodišnji osmomartovski nastupi bili su raspordati mesec dana ranije, što je svakako kruna njegove karijere.

– Martovski koncerti su ispunjene mog sna i priznajem da imam veliku tremu od dileme o tome da li ću te dve večeri uspeti da uzvratim na tu količinu ljubavi koju će mi publika iskazati dolaskom u tolikom broju – rekao je tada Saša Matić.

Bilo je dosta nevernih Toma koji su bili iznenađeni kada je Maja Berović zakazali koncert u Areni. “Maja Berović napunila Arenu, a ja ne znam da ona postoji”, rečenica je koja je i nekoliko dana nakon koncerta kružila društvenim mrežama. Međutim, upravo je to uspelo ovoj atraktivnoj pevačici, a oko 20.000 fanova je uglas pevalo njene hitove.

– Beogradski koncert je moja velika želja. Beograd je centar zbivanja, i to je san svakog pevača – rekla je pre koncerta Maja.

Pevač Aco Pejović jedan je od onih koji je dva puta zaredom napunio beogradsku Arenu, a za one koji komentarišu da je svako može napuniti, pevač je tada poručio:

– Oni kojima smeta nek se zapitaju zašto je to tako. Ne možete nikoga naterati da dođe i napuni dvoranu i da dođu ljudi da slušaju nekog od pevača koga ne vole da slušaju. To su zluradi komentari. Možeš da voliš nekog ili ne, a ja skidam kapu svakome ko napuni Arenu – rekao je Aca.

Potpuni fijasko

I hrvatska pevačica Doris Dragović nastupala je svojevremeno u Areni. Mnogi su smatrali da je ovo prevelik zalogaj za hrvatsku zvezdu jer godinama nije bila aktuelna u Srbiji. I bili su u pravu. Pevačica je nastupala pred samo 1.500 ljudi. Ono što je prilično iznenadilo jeste i činjenica da je američka pop zvezda moćnog glasa Anastasija održala koncert u Areni 2015. godine.

Prošla je malo bolje od Doris, ali ne dovoljno da bi napunila Arenu. Nastupala je pred 3.000 ljudi. Bez obzira na to što je Arena bila prazna, njeni najverniji fanovi su zadovoljni otišli kući. Članovima tinejdž grupe Backsteet boys
uprkos velikoj popularnosti nije pošlo za rukom da privuke veliki broj fanova. Naime, oni su doživeli potpuni fijasko 2009. godine na beogradskom koncertu, kada su nastupiloi pred 350 ljudi.

Pevačica Goca Tržan našla se u centru medijske pažnje 2001. godine zbog koncerta u Centru Sava za jednu osobu. Kako su mediji pisali u to vreme, Gocin dečko je kupio sve ulaznice za njen koncert kako bi samo njemu pevala.

Brenin šou

Kao što je i obećala, 35 godina blistave karijere Lepa Brena je proslavila sa svojom publikom na sceni beogradske Arene i to dve večeri za redom. Ona je uspela da u ova dva koncerta spoji sve ono što je njena dugogodišnja karijera, neizmerna energija, jugo-nostalgija, specifični disko i emocija koju unosi u sve što je izvela i uradila na bini.