TO Sokobanja

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je da država daje vaučere u visini od 15.000 dinara (oko 128 evra) za odmor u Srbiji, i da 200.000 građana ima pravo na ovu pomoć.

On je objasnio da se ova mera odnosi na penzionere, radnike čija primanja ne prelaze 70.000 dinara mesečno (oko 596 evra), studente, ratne i civilne invalide, kao i mnoge druge kategorije stanovništva, osim onih najbogatijih.

– Mi sada dajemo tri milijarde u kešu. Dajemo vaučere ljudima samo da provedu deo odmora u Srbiji. To radimo kako bi se građani upoznali sa sopstvenom zemljom, da je još više zavole i da budu zadovoljni i srećni, a da novac ostane u Srbiji. Razlog je i to što se epidemija korona virusa ponovo rasplamsala na Mediteranu – rekao je predsednik.

On je dodao da očekuje veliku navalu i da će ova mera možda biti proširena na još 100.000 ljudi, iako vidi da se Siniša (Mali, ministar finansija) već namrgodio.

– Očekujemo da to bude veliko čudo. U Srbiji je mnogo lepo, i pozivam ljude da što više vremena provedu u našoj otadžbini – kazao je Vučić.

Ministarka turizma Tatjana Matić rekla je da građani u svim poštama već mogu da se prijave za vaučer od 15.000 dinara za odmor u Srbiji. Oni koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara, takođe će moći da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara. Ministarka je napomenula da je rok da se vaučeri iskoriste 31. oktobar, uz napomenu da je reč o najmanje pet noćenja.

Kada je reč o proceduri, građanima je potrebna rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor, a ministarka Matić ističe da se svake godine sve brže podele vaučeri i da su najtraženije banje.