Vesti
Borac: Boško Gugleta

Kada je malom Novosađaninu Bošku Gugleti, obolelom od spinalne mišićne atrofije tip 1 (SMA 1), pomoć bila najpotrebnija kako bi prikupio 2,5 miliona evra za najskuplji lek na svetu, priskočili su korisnici fondacije Budi human. Roditelji su novac s računa svoje bolesne dece preusmerili na Boška, čija je porodica sada uspela ta sredstva da im vrati.

“Još jednom želimo da im se zahvalimo na gestu kog smo istog trenutka shvatili kao pozajmicu. Naš Boškić vredno trenira tri puta dnevno po sat ili dva da samostalno diše, što je uslov da primi lek. Strpljivo čekamo terapiju i raduje nas što Bole napreduje sitnim koracima svakog dana”, poručila je porodica.

Kao što smo pisali, Guglete, kao i porodice sve dece obolele od SMA 1 za koju je naš plemeniti narod u matici i dijaspori prikupio ovu ogromnu sumu, molile su da dobri ljudi pomognu i petomesečnoj Beograđanki Vanji Malović.

Da podsetimo, Vanja se bori protiv iste bolesti koja polako nadire i svakog dana joj ostavlja sve manje šanse za izlečenje. Lekari upozoravaju da najgori i najteži simptomi, gubitak moći gutanja i disanja, nastupaju nakon što dete napuni šest meseci. Lek joj je neophodan što pre, kako bi izbegla bolnicu, respirator i još gore bolove i mučenje.

Nažalost, opaka bolest već pokazuje svoje podmuklo lice i Vanja zbog bolova ne može više da podnese ni najprostije vežbice u kojima je donedavno uživala s fizioterapeutom.

Svaki iznos spasava Vanju

Do sada je za Vanju prikupljeno 850.000 evra, ali je to još daleko od 2,5 miliona. Naš narod je do sada pomogao svakom bolesnom detetu i pokazao da je vredan poštovanja, a to može i sada. Svaki iznos, prema mogućnosti, veliki je, a sve informacije o načinu uplate su na sajtu fondacije Budi human.

– Slanjem SMS poruke: Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

– Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

– Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

– Uplatom na devizni račun: 160600000113399451

– IBAN: RS35160600000113399451

– SWIFT/BIC: DBDBRSBG

– Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

– Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal