D. Pašić
Prskalice u ponoć: Lepotice svima poželele zdravlje i sreću

Uz pesmu i igru u našim klubovima u Gornjoj Austriji dočekana je srpska Nova godina. S obzirom na to da je ove godine “pravoslavna” stigla u ponoć, između petka i subote, bila je to prilika da se u našim udruženjima, osim članova, okupe rodbina i prijatelji, jer su pred sobom imali vikend za odmor od radnih obaveza.

Veselo je bilo u prostorijama “Nikole Tesle” iz Linca, jednog od najvećih klubova u Austriji. Uz pevače Nedeljka Dragana i Aleksandru Đuranoviću sa pratnjom, slavlje je potrajalo do jutarnjih sati. Nije izostalo ni kolo, a dame su bile pogotovo raspoložene, pa su ponoć dočekale sa prskalicama i prve čestitale:

U “Tesli” se igralo do jutra

– Divno druženje uz želje da nam srpska Nova godina svima donese pre svega zdravlje i sreću. Klub “Tesla” je najbolji primer kako treba da se okupljamo i pomažemo – poručile su iza zajedničkog stola.

I u druga dva kluba u gradu na Dunavu, Vidovdanu i Mlavi, nazdravljano je uz podizanje čaša.

– Srećna i blagorodna da nam bude srpska Nova godina. Daće bog da se u ovoj godini češće družimo, da nam mladi budu zadovoljni i da se sa nama okupljaju – istakao je jedan od najstarijih članova Mlave Dragi Jovanović, koji je u društvu supruge, sina, snahe i unučadi dočekao srpsku Novu.

Veselo bilo i u Vidovdanu

Siniša Jelić, sekretar kluba Vidovdan, takođe je svima poželeo sve najbolje, istakavši da je najvažnije da nas posluži zdravlje.

– Da se svima ispune sve želje i da se raduju u ovoj godini – istakao je Jelić.

Slavilo se i u Štajeru, u klubu “Vuk Karadžić”, kao i u Velsu, gde udruženje Bosiljak predvodi srpsku zajednicu.

U klubu “Knez Lazar” mališane obradovao Deda Mraz

Pokloni u Gmundenu

I u klubu “Knez Lazar” u Gmundenu, slavilo se za ovu srpsku Novu godinu koja se tradicionalno dočekuje u prostorijama udruženja u prelepoj zgradi Kolpinghaus, gotovo u centru grada. Uoči dočeka najmlađe članove je iznenadio i oduševio Deda Mraz, koji im je pored velike jelke uručio poklone. Stariji su nastavili slavlje uz igru i pesmu, a za prijatnu zabavu se pobrinuo Boki bend.

Stariji slavili uz igru i pesmu