Z. Vicelarević
Ikaros je sjajna sprava: Aleksandar Božinović i Džina Zabe

U prostorijama KUD “Vidovdan” u Frankfurtu RB grup i DAK – zdravstveno osiguranje su organizovali Dan zdravlja. RB grup i DAK su se predstavili zainteresovanim posetiocima i ujedno omogućili besplatno testiranje zdravlja, rada pluća, ravnoteže, kičme i fizičke spremnosti.

Više detalja o RB grup saopštio nam je direktor Bojan Regeljac.

– RB grup je akcionarsko društvo i sastoji se od pet firmi. Prva je DENA GmbH
koja se bavi trgovinom gasa, ulja i energetikom, RB kompanija se bavi knjigovodstvom i građevinom, firma NK servis radi isključivo građevinu, Atlus flege je firma za negovanje starih i bolesnih i SKF, kik-boks klub koji ima nešto više od 150 članova. Deo RB grup su KUD “Vidovdan” i Radio “Vidovdan” koji bi ovih dana trebalo da počne da emituje program. Predstavništvo RB grup se nalazi u frankfurtskom delu grada Hedernhajm – rekao nam je direktor Bojan Regeljac.

Bojan i Jasmina Regeljac, direktori RB grup

On dodaje da je zadovoljan posetom članova KUD “Vidovdan” i uveren je da će saradnja RB grup i DAK osiguranja nastaviti.

Predstavnici DAK zdravstvenog osiguranja Manfred Bieš, Luka Arsić i Andreas Klemt su takođe zadovoljni posetom.

– Veoma smo zadovoljni što smo brojnim posetiocima i članovima KUD Vidovdan predstavili naš DAK. Vežbe na spravama i aparatima su svi dobro prošli kao i kontrolu fizičke spremnosti što je vrlo bitno, pre svega, za članove folklora KUD “Vidovdan”. Imamo i dosta zainteresovanih za naše DAK zdravstveno osiguranje što je bio jedan od ciljeva današnje prezentacije – ističe Manfred Bieš.

Jedna od sprava za koju je interesovanje bilo najveće je Ikaros i radilo se pod budnim okom Džine Zabe, specijliste za tu spravu.

Manfred Bieš, Luka Arsić i Andreas Klemt, Predstavnici DAK osiguranja

– Ikaros je medicinska sprava na kojoj se proverava fizičko stanje tela, ali je fokus na radu stomačnih i leđnih mišića. Današnji poslovi su uglavnom bazirani na sedenju ispred računara i usled toga dolazi do dramatičnog opuštanja svih mišića. Provera i trening na ovoj spravi usmereni su na vežbe upravo na tim delovima tela, da na njiima ne bi kasnije došlo do raznih oboljenja. Sastavni deo rada Ikarosa je i virtuelna optička maska koja stvara osećaj da se leti kroz krugove, a prolaz kroz te krugove aktivira stomačne i leđne mišiće – detaljno nam je objasnila Džina Zabe.

Aleksandar Božinović je jedan od onih koji su probali mogućnosti Ikarosa i za “Vesti” je rekao:

Okrepljenje srpskim specijalitetima sa roštilja

– Preko virtuelne optičke maske sam stvarno imao utisak da letim kroz neke krugove što je bilo veoma zanimljivo. Prolaskom kroz te krugove stvarno se naprežu mišići stomaka i leđa, a meni to nije bilo teško jer često idem u teretanu. Preporučio sam drugarima da isprobaju Ikarosa što su oni i uradili.

Posle fizičkog naprezanja na spravama posetioce je čekalo okrepljenje srpskim specijalitetima sa roštilja ispred zgrade RB grup.

Uskoro kreće program: Miloš Regeljac

Radio “Vidovdan” na internetu

U sklopu RB grup je i Radio “Vidovdan”, koji će uskoro početi da emituje program. Miloš Regeljac je budući urednik i jedan od voditelja programa.

– Ovih dana očekujemo da nam stigne DAB frekvencija za emitovanje programa putem interneta. Naš program će na internetu moći da se prati kod kuće, na poslu, na pametnim telefonima uz aplikaciju i u novijim modelima automobila koji imaju instaliran internet. Program će ići 24 sata sedam dana u nedelji, a našim slušaocima priuštićemo dobru muzika iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, zatim vlašku i muziku sa prostora čitavog Balkana kao i informativni program iz sveta narodne i zabavne muzike sa tih prostora – objašnjava Miloš.