Lična arhiva

O Aleksandru Smukovu čitaoci “Vesti” do sada su mnogo puta čitali. Reč je o slepom mladiću iz Dobrinaca kod Rume. Njemu su zbog tumora još kao dečaku amputirana oba oka. Ovaj vredni momak je sada student Fakulteta političkih nauka.

Nedavno su mu donaciju od 400 dolara iz Australije poslale Dijana i Silvana.

– Hvala im od srca, uvek nas se sete. Naša deca su uvek imala poklone zahvaljujući ovim divnim dušama. Aca je vredan student Fakulteta političkih nauka. Ne mogu vam reći koliko smo ponosni zbog toga, malo ćemo i proslaviti taj veliki dan za njega i sve nas – priča majka Aleksandra.

Njoj i njenom suprugu Dušku nije lagan život, jer imaju troje dece s posebnim potrebama. Naime, oni imaju i tri godine starije bliznakinje Ivanu i Nikolinu, koje su obolele od cerebralne paralize.

Ipak, to nije pokolebalo ovu porodicu da se bori sa svim životnim nedaćama. Ova hrabra žena i njen suprug Duško brinu se i o bolesnim ćerkama.

– Već smo se navikli, one su u pelenama, treba ih presvući i nahraniti. Ima dosta posla oko njih i u tome mi prođe maltene ceo dan – priča Aleksandra. Njoj je u svemu pomagao suprug, ali posle operacije srca njegovo stanje se pogoršalo.

Mladi Aleksandar nikad nije klonuo duhom i svoj hendikep nadmašio je izuzetnim talentom i visprenošću u svemu što radi. On radi na računaru, igra šah, izlazi, vozi bicikl, pliva, igra pikado, obožava muziku.

Ovaj mladić je pre više od deset godina zbog malignog tumora očiju morao na lečenje u inostranstvo i u tome su mu pomogli naši humani zemljaci. I pored napora lekara, Aca je ostao bez vida.

Njegova majka Aleksandra nema dovoljno reči da se zahvali dobrim ljudima koji su im pomogli u najtežim trenucima, ali pomoć ovoj porodici i dalje je potrebna.

Aca nikad nije klonuo duhom i veoma je veseo mladić. O njegovim bolesnim sestrama brinu roditelji, koji su i sami narušenog zdravstvenog stanja. Stoga ih svaka donacija u srce dirne, jer osećaju dobrotu i požrtvovanost plemenitih ljudi.

Zahvalni do neba

– Dijana i Silvana su nam često slale donacije i ne samo ulepšavale deci rođendane i praznike, već donosile i veliko olakšanje nama roditeljima. I zato ova pomoć donosi spokoj, a to nema cenu. Koliko smo zahvalni Dijani i Silvani samo nebo zna. One su pored “Vesti” godinama uz nas i hvala im od srca. Uvek su u našim mislima – kazala je majka Aleksandra.