Foto: MN Press
Darija Klišina

Prelepa ruska atletičarka, skakačica udalj Darija Klišina priključila se akciji za pomoć jednogodišnjoj Sofiji Mrakuljević. Devojčica boluje od retke bolesti, spinalne mišićne atrofije, a za lek zolgensma, koji jedini pomaže i koji se može primiti najkasnije do dve godine starosti, potrebno je 2,1 milion dolara. Kada se na to doda i lečenje u inostranstvu, za koje treba izdvojiti dodatnih 300.000 dolara, jasno je da je pomoć njenim roditeljima neophodna.

Darijina želja da pomogne maloj Sofiji oduševila je sve u Srbiji. Ona je na društvenim mrežama podelila apel za pomoć maloj Sofiji:

– Pozdravljam sve dobre ljude u Srbiji. Ja sam Darija Klišina i meni i mojim prijateljima potrebna je vaša pomoć. Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i ostalim društvenim mrežama i donirajte koliko god možete!

Potom je na srpskom jeziku poručila:

– Za Sofijin prvi korak. Uspećemo!

Darija Igorevna Klišina rođena je 15. januara 1991. u Tveru, gradu na severozapadu Rusije. Odlična atletičarka je specijalista za skok udalj. Klišina je dvostruka evropska prvakinja u dvorani (2011. i 2013). Na SP 2017. osvojila je srebrnu medalju i svetska prvakinja sportista do 17 godina (2007), evropska juniorska prvakinja 2009. i pobednica na Evropskom prvenstvu mladih 2011. Lični rekord u skoku udalj od 7,05 m ostvarila je u Ostravi na Svetskom juniorskom šampionatu 2011. i to je treći juniorski rezultat u istoriji ženske atletike. Darija je jedna od ozbiljnih rivalki našoj Ivani Španović na velikim atletskim takmičenjima.

Rivalke su više od 10 godina:

– Volim kad se obe takmičimo. Ivana je sjajna osoba. Vodimo borbu na zaletištu, ali moguće je biti prijatelj sa nekim ko ti je rival. Kada imamo vremena družimo se i pričamo o stvarima koje nemaju veze sa skokom udalj.

Osim na zaletištu mogu se takmičiti i u lepoti. Darija ističe da joj se sviđa stil rivalke.

– Ivana se veoma lepo oblači. Što se tiče lepote, različite smo dosta. Ona ima tamnu kosu, ja sam plavuša, a više bih volela da sam crnka.

Klišina je nekoliko puta boravila u Beogradu na pripremama i otuda ljubav prema našoj zemlji. Voli dugo da spava i retko se može videti u noćnom provodu. Kao mala igrala je odbojku, ali otac, bivši sportista, odlučio je da se oproba u individualnom sportu. Sa 13 godina u akciji svoje škole iz Moskve prihvata poziv i priključuje se pripremama za olimpijske rezerve.

Pažnju medija pored vrhunskih rezultata privlači zbog lepote. Proglašena je za “najseksepilniju sportistkinju Rusije 2010”. Uvrštena je među najlepše sportistkinje na Letnjim olimpijskim igrama 2012. u Londonu. Klišina nije udata i na meti je brojnih udvarača. Nedavno je imala nepristojnu ponudu da bude eskort dama.

Ruskinja je objasnila da je “poslovni čovek” iskoristio Instagram kao sredstvo da iznese poslovnu ponudu:

– Bilo je neprijatno, samo što nisu koristili onu reč, već “pratnja”. Prošlo je od toga šest meseci. Iskreno nisam očekivala takvu ponudu – rekla je Klišina i dodala. – Odmah sam oštro odgovorila: “Izvini, ali tvoj predlog me ne interesuje. Zbogom.”

Potencijalni poslodavac je bio uporan i ponudio platu za koju bih radila:

– Čekaj, nemoj tako brzo da odbijaš, ne znaš ni uslove. Možeš zaraditi 200.000 dolara mesečno.

Ruska šampionka se nije “upecala”:

– Moj odgovor je opet bio ne. Onda sam počela da razmišljam da li postoji devojka koja će biti impresionirana ovom ponudom.

Jedna od najlepših sportistkinja sveta ima tetovažu na veoma provokativnom mestu, pa je to verovatno razlog nepristojnih ponuda.