R. Erceg
Spreman za iskušenja: Golman Crvene zvezde Tomislav Arčaba

Srpska zajednica Sidneja je na nogama! Svako koga zanima najvažnija sporedna stvar na svetu večeras će se uputiti u Sportski centar u Bonirigu da bi na terenu Belih orlova prisustvovao utakmicama 2. kola Avala kupa 2019.

Sudeći po duelima premijernog kola, odigranog prošlog četvrtka, najpopularnije srpsko takmičenje u malom fudbalu ove godine garantuje mnoga uzbuđenja. Jer, ko bi u praskozorje nove sezone “potpisao” senzacionalni poraz trostrukog šampiona od debitanta? A, baš to se dogodilo u sudaru Penzionera koji su poraženi od Srbije sa 5:4.

I druge utakmice su obilovale uzbuđenjima, naročito susret Vukova i Crvene zvezde koji je odlučen u finišu susreta.

A, pred nama je drugo kolo. Da vidimo šta nas očekuje…

Orlovi vs Srbija

Imena Orlova i Srbije u svakoj drugoj prilici idu zajedno, međutim, danas neće biti tako. S jedne strane, aktuelni šampioni Orlovi dočekuju ovu utakmicu sigurni u svoja krila, dok s druge strane Srbija baš na krilima pobede protiv Penzionera namerava da krila – raširi još više. Jedno je sigurno, očekuje nas duel sa mnogo golova.

A, što se pomenutih krila tiče, nečija bi mogla da budu lakša bar za nekoliko pera.

Da li će “duvati”?

I Promaja i Panteri doživeli su poraze u 1. kolu. Što se tiče prve ekipe, na premijeri je bila verna svom imenu, pa je od šampiona Orlova primila čak šest pogodaka. Panteri su bili sasvim solidni protiv Bojsova, pa iako su doživeli poraz (0:2), veruju da bi mogli da upišu prve bodove. A, možda Promaja zatvori sve prilaze…

Duel poraženih

Susret Penzionera i Crvene zvezde još jedan je duel poraženih iz prvog kola. Obe ekipe žele da od večeras nemaju “nulu” na bodovnom kontu. Penzioneri su bili najneprijatnije iznenađenje, a sad ih očekuje ekipa u žutim dresovima, koja je pružila snažan otpor Vukovima. Da li će se Inić, Drča i drugovi oporaviti od šoka, ili će Šusterovi puleni igrati brazilski, kao što im je brazilska boja dresova, ostaje da se vidi…

Spartak protiv “čopora”

Vukovi su ozbiljno shvatili neke ranije zamerke i pred ovu sezonu rešili da pojačaju “čopor” još nekim sjajnim igračima i – ugrabe ceo plen. Na tom putu, između ostalih, isprečiće im se ekipa Spartaka koja je već pokazala da i te kako ume da priredi iznenađenje. Ko ne veruje, neka se seti njihove pobede nad RS Krajinom od 2:0.

Krajiški derbi

Šlag na torti, tačka na i ili jednostavno rečeno – večiti derbi Avala kupa između dve ekipe koje su ostavile najveći trag u ovom takmičenju. Zavesu na sceni 2. kola spustiće ekipe Ravnih Kotara i RS Krajine.

Veliki prijatelji van fudbalskih terena, a na terenu veliki rivali. U svakom njihovom sudaru nemalo puta udarao je brat na brata, zet na šuraka, kum na kuma! Nikad nije nedostajalo ni golova, ni neizvesnosti, ali ni kartona tokom poslednje dve decenije koliko dugo postoji ovaj “krajiški” derbi u Zapadnom Sidneju.

Pred nama je još jedan derbi za sve fudbalske sladokusce, u kojem će igrači RS Krajine pokušati da stignu do prvih bodova, a igrači Ravnih Kotara da zadrže stoprocentan učinak. Bilo kako bilo, nijedan ishod neće sprečiti ove dve ekipe da zajedno nakon utakmice potraže osveženje u vidu stranih i domaćih piva u bašti Srpskog sportskog centra Bonirig.

Parovi 2. kola

19.00 Orlovi – Srbija

19.00 Promaja – Panteri

19.50 Penzioneri – Crvena zvezda

19.50 Bojsovi – Omladinci

20.40 Vukovi – Spartak

20.40 Ravni Kotari – RS Krajina

 

Tabela

1. Orlovi 1 1 0 0 6:1 3

2. Spartak 1 1 0 0 2:0 3

3. Bojsovi 1 1 0 0 2:0 3

4. Srbija 1 1 0 0 5:4 3

5. Ravni Kotari 1 1 0 0 2:1 3

6. Vukovi 1 1 0 0 1:0 3

7. Penzioneri 1 0 0 1 4:5 0

8. Omladinci 1 0 0 1 1:2 0

9. Crvena zvezda 1 0 0 1 0:1 0

10. Panteri 1 0 0 1 0:2 0

11. RS Krajina 1 0 0 1 0:2 0

12. Promaja 1 0 0 1 1:6 0