Lična arhiva
HVALA OD SRCA: Anđelka Todosijević sa sinovima

Da ublaži teškoće samohrane majke Anđelke Todosijević iz Lomnice kod Kruševca, koja mora da podiže trojicu mališana, od kojih je jedno bolesno, nedavno je Kolo srpskih sestara Žene mironosice pri crkvi Svetog arhiđakona Stefana u Kizborou uputilo podršku u vidu donacije od 290 evra. Anđelka je ovu vest dočekala s velikom radošću. Razlog tome je u velikoj meri zdravstveno stanje njenog sina Dimitrija (13), mentalno obolelog.

– Tim divnom ljudima iz daleke Australije se do neba zahvaljujemo. Mi jesmo u teškoj situaciji, ali sve je dodatno zakomplikovano sa Dimitrijevim zdravstvenim pogoršanjem. Sada su mu preko potrebni bolja zdravstvena nega, lekovi, specijalna ishrana, a sve to mnogo košta – navela je Anđelka, koja pored Dimitrija mora da vodi računa i o malom Davidu (9) i Mateji (6), dodavši:

– Zato ću od ovog novca prvo obezbediti sve što je njemu potrebno. Na prvom mestu su lekovi, a ono što preostane, najviše za hranu, jer je i dobra ishrana važna. Sve ostalo je kod nas standardno. Hvala Bogu, dobro smo i čuvamo se od korona virusa i iskreno se nadam da će nas zaobići. Nadam se isto tako da će i naše divne dobrotvore sa drugog kraja sveta Bog dobrim nagraditi.

Zbog bolesti najstarijeg sina, Anđelka nije u prilici da se zaposli i to predstavlja jedan od najvećih problema zbog kojih ne mogu da se izbore za svoje bolje i lakše sutra. Ipak, uz podršku dobrih ljudi koja im je stizala prethodne godine, uspeli su da prevaziđu neke od nevolja koje su ih posebno tištile.