Proslavljeni hrvatski teniser, nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, senzacionalni pobednik Vimbldona 2001, pratio prvi meč našeg asa između njegovog glavnog trenera Marjana Vajde i stručnjaka za kondiciju Gebharda Griča.

Goran Ivanišević (47) redovni je učesnik veteranskog takmičenja na Vimbldonu, u čiju se istoriju upisao kao jedini pobednik s tzv. posebnom pozivnicom, a nije tada bio ni među sto vodećih na svetskoj listi. Ove godine ima još jednu ulogu na najčuvenijem turniru “belog sporta”.

U timu je Novaka Đokovića, a o tome je naš as neposredno posle pobede protiv Nemca Filipa Kolšrajbera rekao:

– Mi smo bliski jer smo iz Srbije i Hrvatske, nekad smo bili jedna država. Odrastao sam gledajući (Pita) Samprasa i Gorana. Iz naše regije su svi navijali za ove druge i za njih dvojicu. Sećam sa 2001. da sam bio deo Goranove pripreme za Vimbldon. Trenirao sam kod Nikole Pilića gde se Ivanišević spremao. Imao sam tada 13-14 godina, smatrao sam da sam doprineo njegovoj tituli – našalio se Novak.

– Znamo se dugo, trenirao je sjajne igrače protiv kojih sam igrao u karijeri. Sjajno ga je imati na svojoj strani. Videćemo posle prve nedelje šta dalje, biće sjajno iskustvo i zadovoljstvo imati takvog šampiona i prijatelja na svojoj strani. Nadam se dugoj saradnji.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here