Lična arhiva
U Srcu dobrih Đukića: Slađana i Kristijan Stanković

Po već ustaljenom običaju dugom šest godina, posredstvom Redakcije “Vesti” stiže mesečna donacija porodice Đukić iz Melburna za Slađanu Stanković iz Leskovca i njenog sina Kristijana (14). Naši plemeniti čitaoci ne propuštaju nijednu priliku, niti mesec, da pošalju dar od 150 dolara za ovu samohranu majku. Naravno, isto tako i naša ekipa, ovu pomoć odmah prosleđuje na adresu ove dvočlane porodice.

– Nije lako odgajati dete kao samohrani roditelj i to naši divni Đukići dobro znaju, zbog čega mi i pomažu sve ove godine. Kao i mnogo puta do sada, mogu im samo poručiti da im se do neba zahvaljujem. Da njih nema, mi bismo verovatno bili u velikim problemima. Oni izdaleka brinu o nama, kao da su nam najrođeniji. Istina, žao nam je što se još nismo upoznali za sve ove godine. Ali, nadam se da će ih put nekada naneti u Leskovac. I Kristijan i ja bismo bili veoma srećni da ih ugostimo u našem skromnom domu – rekla je majka Slađana.

Čim su saznali posredstvom “Vesti” za sudbinu ove hrabre majke koja je tokom ratnih dejstava izbegla sa Kosova u Leskovac i potpuno sama brinula o sinu bez redovnih mesečnih primanja, Đukići su odmah odlučili da pomognu. Od tada, pa sve do danas, nisu prestali da brinu o Slađani i Kristijanu, sa nadom da će im njihova pomoć barem malo olakšati svakodnevne probleme sa kojima moraju da se suočavaju.

– Kristijan oca nije upamtio, jer on nije došao nijednom da ga vidi. Nije mu dao svoje prezime, ali to je već druga priča. Njemu na

čast. Sin mi je jedina životna radost i za njega se borim. Prvo da ga vaspitam u dobrog i poštenog čoveka, koji će takođe svima

pružiti ruku u nevolji, poput ovih dobrih ljudi iz daleke Australije, pa onda sve ostalo – kaže Slađana Stanković.