EPA
Novak Đoković

Toni Nadal, ujak i bivši trener Rafaela Nadala u kolumni koju piše za španski “Pais” istakao je da smatra da su “teniseri bili bolji pre 10-15 godina nego što su danas”. Odgovor na ovu konstataciju stigao mu je od Novaka Đokovića koji se nije složio sa njim.

Nedavno je Đoković na US Openu dobio zanimljivo pitanje o tome da li bi pobedio sebe od pre deset godina, a odgovor je bio potvrdan. Kao da je Toni Nadal čuo Novakove reči, pa je nekoliko dana kasnije u svojoj kolumni pomenuo istu tezu.

Za strica Rafaela Nadala teniseri su pre 10-15 godina bili bolji nego danas, a Novak je prilikom intervjua na US Openu upitan da se osvrne na tu konstataciju.

– Ne znam da li bih se baš do kraja saglasio sa time što je rekao Nadal. Mislim da svaka generacija ima neke neverovatne igrače koji dolaze i dominiraju tenisom. Nova generacija sa Runeom, Alkarasom, Sinerom i drugima je sada glavna na većini turnira. Pogledajte šta je Alkaras uradio prethodnih nekoliko godina i kako igra. Neverovatno je kako igra odbranu i kako takođe “napada”, tako da se radi o veoma kompletnom teniseru. Zbog toga mislim da bi Karlos imao mnogo uspeha i pre 10-15 godina. Tako da svaka generacija ima svoje šampione, oni koji iskoče, ali se tenis naravno menja… – rekao je Đoković.

Novak veruje da je i on sam bolji danas nego pre deset godina.

– Kako bih igrao protiv sebe od pre 10 godina? Ne znam, bila bi velika bitka, ali ne bih voleo da igram protiv sebe. Ipak, pre deset godina sam možda imao više energije i dinamičnosti, ali sada imam više iskustva i mentalne snage nego tada. Uvek radim na tome da budem bolji igrač nego što sam bio godinu pre, to je jedini način da igram sa novom generacijom i da osvajam grend slemove. Morate sebe da terate da budete bolji da biste uspeli u tome – rekao je srpski teniser.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here