Lična arhiva
NADAHNUT: Dragan Vukašinović na promociji govorio stihove

Nedavno je u prepunoj koncertnoj sali grada Soloturna pesnik Dragan Vukašinović, član udruženja pisaca Zlatno pero iz Švajcarske, predstavio svoju novu knjigu “Agape” na srpskom i engleskom jeziku.

O Draganu kao pesniku govorili su književnik Milutin Pavlov i Zoran Kolundžija, direktor Prometeja iz Novog Sada, koji je knjigu i objavio. Uz njih su promociji prisustvovali Nela Redžović i dr Tomislav Simić. Recenziju je napisao književnik Mihajlo Orlović koji je rečenicom “evo pesnika koji slika rečima”, rekao sve o Draganovom pesničkom stvaralaštvu.

Puna sala ljubitelja pisane reči

– Ljubav je za mene nepresušna inspiracija, i to ljubav prema porodici, prijateljima i mojoj zemlji – kaže za “Vesti” kratko Dragan koga je za stihove inspirisala i bogata istorija srpskog naroda.

On je pre ove treće knjige objavio dve zbirke pesama “Duša žene: 27 pesama” i “Snagom života srce nam tuče”.

Mihajlo Orlović navodi da je Dragan Vukašinović pesnik neoromantizma koji po iznosu i ekstazi stiha piše u najboljoj tradiciji srpskog romantizma.

– Njegov stih vas veže, pleni i osvaja – ističe Orlović.

Autor je posle zvaničnog dela promocije brojnim ljubiteljima pisane reči potpisivao knjige.

Dragan Vukašinović je rođen u Đakovici, na Kosovu i Metohiji. Najranije detinjstvo proveo je u Nemačkoj, srednju školu završio je u Kruševcu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Već više od 20 godina sa porodicom živi u Soloturnu u Švajcarskoj. Za dve decenije stekao je prijatelje i među Švajcarcima, pa je tako na promociji Draganove druge knjige njegov prijatelj švajcarskog porekla za tu priliku naučio jednu pesmu na srpskom i istu preveo na nemački jezik.

Zlatan momak

– Ovo je Draganova treća knjiga. A prva knjiga “Duša žene” je izazvala divljenje znatiželjne publike. Dragan nam je i zlatan momak u Zlatnom peru gde kao član uprave obavlja i funkciju blagajnika. Svaka njegova promocija završava se na kraju i koktelom koji vrhunski i gastronomski priprema njegova supruga Julijana. Ona je psihijatar i Draganova neiscrpna inspiracija – kaže Milka Kajganić, predsednica Udruženja Zlatno pero.

Uz Milku su na promociji bili i Draganovi prijatelji i kolege iz Zlatnog pera, Dejan, Tijana, Ivana, Slaviša, Milena, Željko i Zoran.