www.divac.com
Uručenje pomoći u Priboju

U organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac i lokalnih partnera, proteklih dana započeta je podela paketa pomoći i za najugroženije stanovnike Priboja. Građani Srbije iz osetljivih kategorija posebno su pogođeni krizom izazvanom korona virusom i potrebna im je dodatna briga i podrška. Kroz projekat “Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa COVID-19”, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, ali i pojedincima koji žive i rade na ulici.

“U toku je drugi krug podele paketa našim najugroženijim sugrađanima i to u Šapcu, Užicu, Priboju, Vranju, Beogradu i Ćupriji. Tokom juna prvi paketi su podeljeni u sedam gradova Srbije – u Somboru, Leskovcu, Beogradu, Subotici, Čačku, Nišu i Prokuplju. Podelu pomoći realizujemo sa čak 110 lokalnih partnera – sa lokalnim institucijama, udruženjima građana i volontera i Crvenim krstom od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije i od kojih smo dobili veliku podršku i informacije o potrebama građana kada je u pitanju raspodela pomoći. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim partnerima na projektu – Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške u Srbiji”, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

U Priboju će biti isporučeno 156 paketa i to seoskim domaćinstvima sa niskim primanjima, osobama sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom i obolelima od cerebralne i dečje paralize.