Lična arhiva
Utovar: Miroslav Šolak, Dejan Božić i Danijel Milosavljević

I ove godine je, zahvaljujući Miroslavu Šolaku, koji više od tri decenije radi u odeljenju za održavanje bolnice Milosrdna braća u Lincu, otpremljena pomoć iz Linca, ovaj put 150 dušeka za opštu bolnicu “Dr Radivoj Simonović” u Somboru. Isto je organizovano i pre nešto više od godinu dana, u julu, kada je takođe za Sombor otpremljena ista količina dušeka.

Ova pošiljka je od neprocenjivog značaja jer se radi o nepromočivim dušecima, koji će i te kako značiti najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Severnobačkom okrugu, koja ima više od 700 kreveta. Korist će pre svega imati najstariji bolesnici, ali biće olakšan i rad osoblja, pre svega medicinskih sestara i negovatelja.

– Opet nam je pomogao gospodin Hanes Moser, šef u našem odeljenju, koji je do sada više puta izašao u susret. Radimo na tome da obezbedimo i posteljinu koja je takođe neophodna. Ovo je ispunjenje dogovora gospodina Mosera i rukovodstva bolnice “Radivoj Simović”, jer smo početkom prošle godine zajedno bili na razgovorima u Somboru. Obostrano je zadovoljstvo što je došlo do saradnje i ovoga puta – ističe Šolak.

Vredna donacija već u bolnici “Dr Radivoj Simonović”

Nesebičnu zahvalnost Šolak je iskazao i vozačima firme “Lazetić” iz Sombora, koji su prevezli donaciju. Ovog puta prilikom utovara osim vozača Dejana Božića bio je tu i Danijel Milosavljević, koji zajedno sa Šolakom radi u bolnici u Lincu. Donacija je već stigla u bolnicu i u potpunosti je spremna za korišćenje.