Lična arhiva
PONOSNO U KOLONI: Naš klub u svečanom defileu

I ove godine Kulturno-umetničko društvo Kolo iz Badena je učestvovalo na tradicionalnom Badenfestu. Imali su i svoj štand koji su nazvali Skadarlija u Badenu.

Štand je tokom festivala bio prepun radoznalih posetilaca kojima su članovi Kola pružili fascinantno putovanje kroz srpsku kulturu, tradiciju pesmu igru, ali i ponudilu raznovrsne gastronomske specijalitete, a sve zajedno odlično se povezalo i uklopilo u sjajni događaj.

VREDNI: Članovi KUD Kolo

Svojom zadivljujućom organizacijom na pomenutom festu, autentičnom dekoracijom, uz muziku sjajnog benda Maestro iz Novog Sada, bili su pravi magnet za posetioce.

Karlo Đurić, predsednik ovog udruženja objašnjava za “Vesti” da su pored vizuelne lepote štanda posetioci uživali i u našim prelepim narodnim nošnjama, igrama i pesama koje su izvodili folkloraši, te da su i deca i odrasli svojim nastupima izmamili gromoglasne aplauze svih posetilaca.

Predsednik Karlo Đurić u kolu

– Bilo je veličanstveno, dušu Srbije preneli smo u Švajcarsku – ne krije zadovoljstvo Karlo Đurić, koji je i sam zaigrao sa najmlađim članovima.

Olga Jovanović je poznata po učešću u mnogim aktivnostima srpske zajednice širom Švajcarske i ne krije svoje zadovoljstvo organizacijom na Badenfestu.

Nenad Milenković, konzul Šaulić, Slaviša Serdar i Milan Stanković

– Naš štand je dao Badenfestu 2023 poseban ton i pokazao, kako se uspešno mogu prožimati razne kulture i stvarati raznolikost. Veza koju smo na ovoj manifestaciji uspeli da uspostavimo između Srbije i Švajcarske ostaće svim posetiocima u nezaboravnom sećanju. Badenfest je i ove godine pokazao da nije samo festival zabave, već značajna platforma za kulturnu razmenu, ali i međusobno povezivanje i druženje – rekla je Olga Jovanović.

Odličan program

Među brojnim posetiocima festivala bili su i Mihajlo Šaulić, generalni konzul Srbije u Cirihu i Nenad Milenković, predsednik Saveza srpskih folklora Švajcarske i čelnik KUD “Abrašević Ch”.

– Šta reći, bio sam prisutan na Badenfestu i oduševio se organizacijom, programom i sveukupnim sadržajem, koje je ova značajna manifestacija pružila posetiocima, kojih je bilo baš puno. Mislim da je ovogodišnji Badenfest bio jedan od najbolje organizovanih. Posebno mi je drago što su prijatelji iz KUD Kolo bili izuzetno zapaženi – kaže Nenad Milenković.

Deca i odrasli oduševili posetioce igrom i pesmom