Privatna arhiva

Savez srpskog folklora Švajcarske organizuje u subotu, 13. novembra, Festival srpskog folklora u Štadhali u Dietikonu (8953 Dietikon, Fondlistr. 15) s početkom u 17 časova.

Festival je, kako navode organizatori, svojevrsna zamena za ranije Smotre folklora koje su bile takmičarske i na kojima se odlučivalo koja su društva nastupala na evropskim smotrama. Već dve godine zbog korone nije bilo smotri i sada se organizuje festival revijalnog karaktera, kako bi se društva pre svega okupila na jednom mestu, a mladi družili kao nekada.

Ispred ulaza u halu biće organizovan kovid test centar za testiranje učesnika i gostiju. Na festivalu će u prvom bloku nastupati dečji i srednji ansambli, a u drugom prvi ansambli. Učestvovaće sledeća kulturno-umetnička društva: “Vuk Karadžić” – Šenenverd, “Nikola Tesla” – Lucern, Homolje – Gosau, Kolo – Baden, “Sveti Sava” – Cug, “Kikac” – Bazel, Sloga – Cirih, “Abrašević Ć ” – Vetingen, Zlatnik – Vevej, Kolo – Nojhauzen, “Karađorđe” – Bern, “Vuk Karadžić” – Roršah i kao gost na festivalu Kolo – Forarlberg iz Austrije.

Ulaz će koštati 20 franaka, a posle koncertnog programa biće narodno veselje uz Blic bend.