Lična arhiva

Tradicionalni skup zaljubljenika u fiće iz cele Evrope koji je više godina organizovao Zastava oldtajmer klub iz Šafhauzena, ovog maja zbog situacije sa pandemijom COVID-19 nije održan. Ali, i pored svega članovi ovog kluba su se simbolično sastali u manjem broju u klupskim prostorijama i potom se uputili u kraću vožnju do Muzeja automobila u Beretsvilu.

– Ovogodišnji skup Zastava oldtajmer nismo mogli da održimo u klupskim prostorijama u Šafhauzenu, tako da je naš klub organizovao samo skromnu vožnju sa maksimalnih 15 osoba, shodno trenutnim korona merama, do muzeja automobila u Beretsvilu. Članovi našeg kluba su naravno sa maskama i uz poštovanje drugih propisanih mera, mogli da se druže i razgledaju eksponate u muzeju Tamo smo se zadržali sat vremena i otišli zajedno da ručamo na terasi jednog restorana blizu Minhvilena – izjavio je Duško Prodanović, predsednik Zastava oldtajmer kluba iz Šafhauzena.

On navodi da svi očekuju skori kraj pandemije što će značiti mogućnost nesmetanog okupljanja i zajedničkih vožnji.

– Svake godine prvog vikenda u maju organizujemo skup ljubitelja zastavinih vozila, uglavnom fića. Zbog korone smo sada napravili jedan krug, a osim Muzeja automobila posetili smo i manastir u blizini Šafhauzena. Verujem da ćemo se sledeće godine duže družiti i uz znatno više učesnika i posmatrača – kaže za “Vesti” član ovog kluba, Branko Barnjaković iz Gosaua, a rodom iz Doboja.

Gosti iz Tuzle

– Za ovu priliku nas je posetila ekipa po imenu Ficacrenj
(posada fiće), koja krstari po svetu sa svojim fićom i tako su stigli i do nas u Švajcarsku. Oni su iz okoline Tuzle – dodaje predsednik Zastava odtajmer kluba iz Šafhauzena.