K. M. - Vesti
Putovanje u Pert bilo je nagrada mladima koji redovno dolaze na probe

Folkloraši omladinskog kluba “Branko Radičević” iz Melburna prošlog vikenda su bili na maloj turneji po Zapadnoj Australiji, gde su imali dva zapažena nastupa u tamošnjoj srpskoj zajednici. Ljubitelji folklora mogli su prvo da ih vide u prostorijama Srpskog kulturnog kluba Krajina u Rokingemu, gde su ih dočekali domaćini i članovi tamošnje folklorne grupe Poletarac.

U subotu uveče predstavili su se na posećenom nastupu održanom u prostorijama Crkve Sveti Sava u pertskom Hajgetu, gde su nagrađivani ovacijama i toplim aplauzima nakon svake izvedene tačke koju su specijalno pripremali za ovu turneju.

Folkloraši se predstavili spletom igara iz zavičaja

Ovo putovanje bilo je plod ideje za uspostavljanje saradnje dve srpske zajednice iz Viktorije i Zapadne Australije, a na inicijativu sveštenika Aleksandra Trninića, paroha misionarske parohije SV “Vasilije Ostroški” iz Rokingema, koji je ranije službovao u Džilongu.

Ansambl kluba iz Melburna

Omladinski klub “Branko Radičević” okuplja naše zemljake koji žive u gradu Džilongu i okolini, a pored folklorne sekcije održavaju veliki broj kulturno-zabavnih aktivnosti, a izuzetno često i humanitarne akcije. Putovanje u Pert je takođe bila i jedna vrsta nagrade mladima koji redovno dolaze na probe i nastupajući u ime kluba neguju svoje običaje i tradiciju.