Z. Vicelarević
Borba za svaku loptu: Na terenu bile mešovite ekipe

U Frankfurtu je održan Kros RTS u dijaspori za nemačkoj pokrajinu Hesen, o čemu su “Vesti” već pisale, a sastavni deo te manifestacije bila je i škola fudbala koju je organizovao FK Tempo.

Posle brojnih trka za školu fudbala se prijavilo četrdesetak učesnika i devojčica i dečaka. Napravljene su tri grupe, najmlađa petlići, zatim mlađa grupa do 11 godina i starija grupa do 15 godina. Sa njima su radili treneri, Nina Matijević, Igor Pribić, Nemanja Pantović i Tihomir Vučević.

– FK Tempo je treći put organizovao školu fudbala za naše mlade i buduće fudbalere. Zbog velike vrućine ove godine smo imali nešto manje učesnika, ali je to razumljivo. I pored toga smo zadovoljni. Nama je cilj da našoj deci ponudimo redovne treninge i radimo na tome. Želimo da na ovaj način animiramo što više dece i roditelja da nam se pridruže. Imamo u planu da osnujemo podmladak Tempa, ali je to dugoročni plan koji ćemo vremenom, nadam se da realizujemo – rekao nam je Tihomir Vučević.

Bilo je baš vruće: Pauza za osveženje

Zbog velike vrućine pauze za rashlađivanje su bile zaista česte, ali vrućina nije smetala dvojici budućih fudbalera koji rastu u porodici Napijalo iz Frankfurta. To su Mihajlo (10) i Miloš (8) uz koje su bili mama Biljana i tata Miroslav.

– Obojica mnogo vole fudbal i danas smo samo zbog toga ovde došli. Igraju već tri godine u Viktoriji Sindlingen i mi ih podržavamo. Za sada im dobro ide i ko zna, možda nekada stvarno postanu fudbaleri – kaže mama Biljana.

Biljana, Miroslav, Mihajlo i Miloš Napijalo

Zanimljivo braća su delimično podeljena kada su u pitanju klubovi za koje navijaju.

– Navijam za Partizan i za Ajntraht Frankfurt i baš je dobro što su šampioni u Ligi Evrope. Bilo bi super da i ja jednog dana igram za Ajntraht i ne mora to da bude kada budem veliki, mogu i sada, kaže Miloš, mlađi od braće.

Starijem Mihajlu su, kada je reč o srpskim klubovima, draži crveno-beli dresovi.

– Ja navijam za Zvezdu i Ajntraht i moj idol je Filip Kostić. Želeo bih da igram kao on jer je brz, dobro igra, daje golove i dodaje drugim igračima da daju golove – otkriva nam svoje želje Mihajlo.

Fudbaleri starije grupe

Naučile nove finte

Među budućim fudbalerima su bile i devojčice koje vole ovu vrstu sporta:

– Volimo da igramo fudbal, a da li ćemo stvarno da budemo fudbalerke, to ćemo već da vidimo. Trening je bio super i treneri su nam pokazali nešto novo što do sada nismo znale. Baš su svi bili super – kažu nam uglas Anastazija Šušak, Mila Marčetić i Lidija Tatomirović.

Uživale na treningu: Anastazija, Mila i Lidija

Pun pogodak

– Evo posle zvaničnog takmičenja, imamo školu fudbala koja je i kod roditelja i kod dece naišla na pozitivne reakcije. Ima veliki odziv. Trudićemo se i u narednim godinama da kros upotpunimo dodatnim sadržajem – rekao je za “Vesti” Branko Radovanović, generalni konzul Srbije u Frankfurtu.

Fudbaleri mlađe grupe