Nemoćna: Monika Terzić

Moniki Terzić (38) iz Beograda i njenoj porodici stiglo je 400 dolara od Mirjane Mali iz Sidneja. Monika, majka devojčice Helene (13), ubrzo posle porođaja je pala u stanje budne kome. Od tada ne govori i ne hoda, a njena majka Ljiljana Terzić čini sve da joj olakša život i sačuva njeno zdravlje.

– Ova divna žena ponovo je uspela da nas iznenadi. Neizmerno nas je obradovala donacijom za moju ćerku Moniku i unuku Helenu. Uskoro će početak školske godine, pa ću unuki Heleni kupiti poklon. Uvek kada nešto dobije, ona kaže: “To moja mama brine o meni.” Pita me i da li se njena mama ponosi njom. “Je l da, bako, da se mama ponosi sa mnom?” – prepričava razgovore sa 13-godišnjom unukom.

Kaže da Heleni odgovara da se njena majka ponosi njom samo ne može to da joj kaže, zbog bolesti.

– Pa ko joj je život spasao nego njena ćerka. Kažem detetu, mama se borila da preživi, znajući da ima tebe. Verujmo da će naša Mona početi jednog dana da govori i da će ti to i sama reći. Videće i koliko si izrasla i reći će da si ti najbolja ćerka i unuka na svetu – priča Ljiljana.

Priča kako je njena unuka više nego skromno i dobro dete i da takva deca zaslužuju poklon.

– Hvala svim dobrim ljudima koji imaju veliko srce i razumevanje za patnje moje porodice – kaže Monikina majka.

Osmeh

– Moni uvek pričam o gospođi Mirjani, koliko želi da joj pomogne i misli šta joj treba da olakša i unapredi brzinu njenog oporavka. Sve moja Mona razume, to mi jasno kaže njen osmeh zahvalnosti – priča ona.