Lična arhiva
Dobrota čini čuda: Sanja s decom

O Sanji Bartok iz Gudurice mnogo puta smo pisali, a ovog puta sa veoma lepim povodom. Ovih dana im je velika dobrotvorka Anđelka Đurović poslala 100 dolara.

– Veliko hvala na pomoći i neka joj Bog podari zdravlje – kaže suznih očiju Sanja.

Ova žena sa osmoro dece, od kojih su šestoro školarci, jedva sastavlja kraj s krajem. Muž ide povremeno u nadnicu, ali ona nije dovoljna da podmiri potrebe mnogobrojne porodice. Kuća u kojoj žive je vlažna, neuslovna i premala za mnogobrojnu familiju. U ovako teškoj životnoj situaciji jedina svetla tačka su deca koja su, na svu sreću, zdrava i dobri su učenici. Oni su jedini razlog Sanjine neprestane borbe da im omogući normalan život, svakodnevne obroke, odeću i obuću, udžbenike i školski pribor.

U desetočlanoj porodici, prema njenim rečima, sve je ostalo isto.

– Živimo skromno i u miru. Sada kad je uveliko počela školska godina treba nam podrška dobrih ljudi, a muči nas i ogrev – priča ona.

Ova hrabra majka kaže da je svesna da je mnogi osuđuju što ima mnogo dece, da joj zameraju da je na neki način sebična što dovodi decu u ovakvu situaciju.

– Ali ona su naše najveće blago, smisao života i jedino za šta vredi živeti i boriti se. Možda je nekome teško da shvati, ali to je moja istina. Možda moja deca nemaju sve, jer im to i ne možemo obezbediti, ali imaju jedni druge, međusobnu podršku i ljubav koja će ih voditi kroz čitav život. Na njima je da budu bolji ljudi nego što smo mi i da, ako se ikada nađu u situaciji da to mogu, pomognu one manje srećne od sebe – ističe Sanja.

Kako pomoći

Svi koji žele da pomognu Sanji Bartok i njenoj deci mogu da stupe sa njom u kontakt: Gradnikova 21, 26335 Gudurica, Vršac ili putem telefona na broj +381 64 543 31 27 kako bi se dogovorili o načinu slanja pomoći. Iz Srbije se novac može se uplatiti na njen račun u Erste banci na broj: 340-32513984-14, a iz inostranstva na devizni račun IBAN: RS35340000003251398414, SWIFT: GIBARS22.