Z. Mirković
Pripreme od februara: Milinko sa koleginicama

Bečko pozorište Gastarbajteri, posle duže pauze zbog pandemije, ponovo će se pokloniti publici i izvesti komediju “Tračara Kostadinka”.

U predstavi koju je napisao i režirao Milinko Ametović Beganović, koji i tumači jednu od uloga, nastupaju i Zorica Đuđić, Slobodanka Knežević, Milena Dobrić, Zvjezdana Popović, Branislav Floranović i Doris Tamasi.

– Ovu predstavu smo izvodili 2020. i publika je bila zaista oduševljena, kao i mi. Iz tog razloga smo odlučili da je posle dve godine ponovo izvedemo. Ova komedija je priča u kojoj će se mnogi prepoznati, bar što se ogovaranja tiče, jer to svi radimo ponekad, a naša junakinja Kostadinka redovno – objasnio je Ametović-Beganović.

Kostadinka je, dodaje, zapravo opomena, kako ne bi trebalo da se ponašamo.

– Imali smo mnogo proba. Od februara radimo na ovoj predstavi i na svakoj probi nas nešto iznova nasmeje do suza – navodi naš sagovornik.

Predstava će biti izvedena 19. i 20. aprila od 20 časova u pozorištu Spektakel (Hamburgerštrase 14) u 5. bečkom okrugu.

Karte se mogu rezervisati na broj telefona +43660 552 614 7 ili na mejl milinko_milinko@live.at.

Smeha bude i na probama

Nove epizode serije

Ametović-Beganović kaže da Gastarbajteri posle predstave nastavljaju snimanje novih epizoda svoje serije “Kuća nije tesna”, koja se može gledati na Jutjub kanalu ove pozorišne trupe. Takođe, ističe, da ko želi da se pridruži pozorišnoj trupi, može da se prijavi preko Fejsbuk profila, dodajući da nije potrebno pozorišno iskustvo, već samo dobra volja i dobro raspoloženje.