EPA/GERRY PENNY
Gordon Remzi

Mnogi ljudi bi pomislili da se Gordon Remzi nikoga ne plaši, ali kuvar sa Mišelinovom zvezdom otkrio je da je Vladimir Putin najstrašnija osoba za koju je kuvao.

Zvezda Paklene kuhinje poznata je po svojim vatrenim ispadima i poganim psovkama koje su otkrile da ga je iskustvo kuvanja za ruskog predsednika izazvalo ozbiljnu zabrinutost.

Proslavljeni kuvar priznao je kako je upravo ruski predsednik bio „najstrašnija“ osoba za koju je priređivao jela, a evo i što ga je najviše uplašilo.

Remzi je za Putina i britanskog premijera Tonija Blera kuvao 2000. godine u rezidenciji Dauning strita, a tvrdi da je to za njega bilo prilično neobično iskustvo.

– Došao sam da ih pozdravim, a oni su me ispitivali o engleskim šparogama. Jedino što mi je bilo na umu je “čoveče, vodite me odavde, gotov sam” – ispričao je Remzi.

Kako je istakao, poznati kuvar bio je ograničen nedostatkom prostora i osnovnog kuhinjskog pribora u rezidenciji tadašnjeg premijera Tonija Blera.

– Očekivao sam da u Dauning stritu postoji odgovarajuća kuhinja, ali tamo nije bilo ničega. Morao sam da ponesem svoje šerpe i lonce – istakao je Remzi.

– Iskreno, uplašio sam se. Po glavi mi se motalo samo jedno: “Šta ako otrujem ovu dvojicu?” Zamislite kroz kakav bih pakao morao da prođem – ispričao je Remzi.

Ispričao je da kada je završio kuvanje za Putina i Blera, kuvao je za dve prve dame u istom malom stanu.

Remzi je poveo sa sobom kuvare Angelu Hartnel iz “Petrusa” i Marka Sargeanta iz restorana Gordona Remzija, da pomognu u pripremi ručka.

Ruskom lideru je poslužen jelovnik koji je uključivao konzom od paradajza sa zlatnim kavijarom od albino jesetre, mozaik piletine i kolenice šunke, pečenu krišku brancina na mlevenom mladom krompiru sa belim šparglama u sosu od crvenog vina i kolač.

Nakon stresnog iskustva, Remzi je svoj honorar od kuvanja donirao u dobrotvorne svrhe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here