D. Matić
Bogomolja dupke puna

Proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika Rođenja Hristovog – Božića, u Bonu je počela Svetom arhijerejskom liturgijom koju je na Badnji dan u hramu Vaznesenja Gospodnjeg služio sveštenik Dragan Čolaković. Veliki broj vernika iz Bona i okolnih mesta okupio se da obeleži jedan od najvećih praznika za pravoslavne vernike, ali i da svojim kućama ponesu badnjake koji su deljeni posle završetka liturgije. U slami prostrtoj u hramu bili su slatkišili namenjeni najmlađima pa je usledilo i tradicionalno pijukanje dečice uz osmehe odraslih.

Aleksandar Dimitrov sa suprugom i decom

Kao i prethodnih, i ove godine je hram (bogoslužbeno mesto) koji se odnedavno nalazi u Oberbahemu (lokalna zajednica Vahtberg) bio premali da primi sve vernike pa su mnogi ostali napolju na platou ispred crkve.

Potraga za slatkišima

Obeležavanje dana Hristovog rođenja nastavljeno je i prvog dana Božića kada je služena Božićna liturgija posle koje se pričestio veliki broj vernika koji su se pridržavali posta. Pre završetka liturgije otac Dragan je pročitao poslanicu patrijarha Porfirija, a posle nje je podelio naforu. Među onima koji su uzeli naforu bila je i petočlana porodica Dimitrov. Za sve parohijane priređena je i prigodna božićna zakuska. Sveta liturgija je služena i drugog dana Božića i time je završena proslava praznika Rođenja Hristovog.